• 19

5 najjačih šetalica Delija i Grobara sa srpskim junacima: Navijači Zvezde i Partizana su delili besplatne časove istorije ovim koreografijama (FOTO) (VIDEO)

Navijači večitih očigledno poštuju svoju istoriju i često na utakmicama prave koreografije sa istaknutim ličnostima iz prošlosti

  • 19

Delije i Grobari često su u ovoj sezoni Evropi delili besplatne časove iz srpske istorije. Na utakmicama Crvene zvezde redovno se mogu videti koreografije sa tematikom Kosova i Metohije, a slično je bilo i na poslednjoj utakmici Partizana protiv Skenderbega.

Često na tim koreografijama dominiraju istaknute ličnosti naše istorije, a protiv Albanaca je to bio Car Lazar, čija je moćna šetalica bila podignuta na južnoj tribini. Prethodno su u evropskoj utakmici ove sezone i Delije istakle jednog srpskog cara - Dušana, čiji je lik bio istaknut na utakmici protiv Florijane u 1. kolu kvalifikacija.

>>> Sever u Londonu dobio novog vođu navijača: Tek će sada s njim Delije da budu strah i trepet (FOTO) (VIDEO)

>>> KOSOVO JE SRBIJA I ZATO MOŽE! Pogledajte kako je Bilja Obradović ućutkala albanskog provokatora na konferenciji (VIDEO)

I Delije i Grobari su još po jednom imali koreografije sa motivima srpskih junaka i istorijskih ličnosti tokom ove sezone. Delije su to uradile protiv Arsenala na Marakani, kada je početkom drugog poluvremena istaknuta šetalica začetnika dinastije Nemanić - Stefana Nemanje, odnosno Svetog Simeona Mirotočivog, što je i krsna slava Delija.

Grobari su pre toga na utakmici protiv Budućnosti u kvalifikacijama za Ligu šampiona imali zanimljivu koreografiju na kojoj su dominirali Janko Vukotić i kralj Petar I Karađorđević. Vukotić je bio glavni komandant Mojkovačke bitke iz 1916. godine u Prvom svetskom ratu, a Petar je bio tadašnji kralj Srbije.

Foto: Marko Todorović

Prva koreografija u kojoj je istaknuta jedna istorijska ličnost naše prošlosti, bila je na utakmici protiv Novog Pazara kada su Delije uz natpis ''Nikad ne zaboravi ko ti je bio đed'' podigli šetalicu Miloša Obilića.

Pogledajte u nastavku i najmoćnije šetalice Delija i Grobara na kojima su dominirali srpski junaci.

1. CAR LAZAR - GROBARI PROTIV SKENDERBEGA

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima