Bojkot, nova podela ili nikad jače ujedinjenje? Šta planiraju Grobari, ovo sve više podseća na argentinski navijački scenario?

Poslednje što se masovno deli govori: ponovo će se aktivirati navijanje sa istočne tribine Partizanovog stadiona

  • 46
Foto: A. Nalbantjan

Da li je na pomolu nova podela među navijačima Partizana, veliko ujedijenje ili podela koja će doneti još jedan, još jedanput, kop na istočnoj tribini stadiona Partizana.

Ako je suditi prema poslednjim događajima, a naročito na osnovu postova koji se sve češće mogu videti na svim kanalima društvenih mreža, predstoji vrela zima kada je najvatrenija tribina crno-belih u pitanju.

I dok mnogi smatraju da su pozivi na bojkot, navijanje sa drugih tribina i slično klasičan spin, da je sve u redu sa južnom tribinom, dešavanja na poslednjem večitom derbiju i naročito sadašnje objave, prilično zbunjuju neutralne pristalice crno-belih.

Kako drugačije opisati instagram story objave profila "povratak_na_jug" koja je do juče pisala o kvalitetnim izdanjima Grobara na gostovanjima, o dizanju Grobara itd, a sada menja ploču i zove na istočnu tribinu.

Sada se spominju neki neispunjeni dogovori, poziva na navijanje sa Istoka, nova pravila o kačenju zastava.

Sve o svemu konfuzija, blaga, koja je potvrđena rečima ispod.

Printskrin: instagram/južna strana
Printskrin: instagram/južna strana

U suštini niko ne zna šta će se dešavati od sredine februara kad ponovo počne prvenstvo.

Grobari od derbija nisu pokazali interesovanje za košarkaške mečeve, tako da će podele ili dogovor ako ih bude biti usmereni na fudbalske utakmice, koje i jesu osnova okupljanja navijačkih grupa.

Činjenica je da sve neodoljivo podseća na 2011, kao i početak dvehiljaditih, datume kada je tribina navijača Partizana puno gubila odvojenim navijanjem, podelama i sukobima unutar Grobara.

Navijači Partizana sve više podsećaju na Argentinu i tamošnje konstantne unutrašnje podele između navijača gotovo svakog kluba sa ozbiljnijom armijom pristalica. Nadamo se samo bez reprize 2011. godine i ubistva Ivana Perovića, momka koji je uzalud nastradao u međusobnoj borbi navijača za vlast na tribini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare

    19. decembar 2017 | 12:25

    Na jug ce pokusati da se vrate neke starije ekipe i vidjeni grobari koji su se proteklih godina malo uspavali. Uprava fk podrzava ovu trenutnu ekipu sa juga i zato to malo teze ide. Nasilja nece biti sigurno i ako dogovor ne bude uspeo prvo ce se krenuti sa navijanjem na kosarkaskim utakmicama,a bice bojkot fudbalskih. Uglavnom svi mi GROBARI zivimo za pun jug tako da bi konacno pomirenje bilo najbolje resenje. Grobarsto zivi!!!

  • Ne zaboravi junake sa Kosara

    19. decembar 2017 | 20:35

    Hocete pravu istinu o tome kako je doslo do podele? Sukob sa navijacima zvezde je prestao biti zanimljiv jer nikakve neizvesnosti nije bilo - grobari su tukli zvezdase gde god su stigli...i onda su ljudi na jugu jednostavno morali da nadju dostojnijeg protivnika pa su poceli da se tuku medju sobom..i to je to

  • Djole

    19. decembar 2017 | 20:41

    Ma s..em vam se u janicare , zabranjene , alkatraz ...itd . Hajde da svi budemo samo jedno sto i jesmo GROBARI i nista vise da podrzimo svoj Partizan sad kada mu trebamo . Manite te podele budite navijaci i nista drugo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA