≫ 

Katar pozvan na naredni Kopa Amerika?!

Reprezentacija domaćina narednog svetskog prvenstva dobila poziv da igra zajedno sa najjačim selekcijama Latinske Amerike

  • 1

Fudbalska reprezentacija Katara, zemlje domaćina Svetskog prvenstva 2022, učestvovaće naredne godine na Kopa Amerika u Brazilu, izjavio je generalni direktor lokalne akademije za razvoj fudbala Ivan Bravo.

Na najznačajnijem reprezentativnom takmičenju u Južnoj Americi naredne godine učestvovaće 16 ekipa, a Katar je jedna od šest reprezentacija koja je dobila poziv od Južnoameričke fudbalske konfederacije da gostuje na turniru.

Očekuje se da Fudbalska federacija Katara uskoro potvrdi učesće na turniru koji će se održati od 14. juna do 7. jula 2019. godine.

I dok učeščće reprezentacije SAD i Meksika nije novost, jer su te selekcije već igrale na ranijim izdanjima kontinentalnog šampionata Južne Amerike iako joj geografski ne pripadaju, poziv Kataru nesumnjivo je stigao kao plod ideje da se ova selekcija razigra na najjačim tunririma i u što boljoj formi dočeka naredni Mundijal.

Naravno, država Katar kao i njen nacionalni fubdlaski savez sigurno su imali milion argumenata da ubede čelnike Kopa Amerike da je i toj reprezentaciji naredne godine mesto među velesilama poput Brazila, Argentine, Urugvaja...

VIDEO: Vladan Milojević - i igrači su ljudi, treba da budu sa porodicom na Uskrs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA