≫ 

Ovo nije zapamćeno u istoriji Večitih derbija na Marakani: Grobari će navijati sa tri različita dela tribine!

Zbog podele među navijačima Partizana, organizacija utakmice između Zvezde i Partizana biće dodatno otežana

  • 21

Podela navijača Partizana uslovila dodatne mere za predstavnike policije i bezbednosne strukture, pa ćemo biti svedoci nezapamćene situacije na Marakani na 157. večitom derbiju.

Pošto među Grobarima sada postoje čak tri frakcije (Grobari Jug, Zabranjeni i Partizanovci), jedna od frakcija će biti smeštena u kavezu na jguu do zapada Marakane, koji do sada nije korišćen za derbi i uglavnom je služio kao "tampon zona" između navijača Zvezde i Partizana.

Upravo će u tom "kavezu" biti Partizanovci, koji su se aktivirali nakon poslednjeg derbija, a koje predvodi Miloš Radisavljević Kimi, nekadašnji vođa Grobara, koji se vratio na tribinu posle nekoliko godina pauze upravo na poslednjem 156. susretu crveno i crno-belih, kada su izbili veliki neredi na stadionu Partizana.

VIDEO: Nezapamćena tuča među Grobarima na 156. Večitom derbiju

Ispostavilo se kasnije da je u pokušaju preuzimanja južne tribine učestvovalo i nekoliko huligana iz Splita, koji su na kraju završili goli i pretučeni, pa su viđene uznemirujuće scene na stadionu Partizana.

>>> Dosad neviđen snimak unakaženih hrvatskih huligana sa derbija: Kamera im je zumirala krvava lica posle brutalne tuče! (VIDEO)

Južna tribina Marakane, kao i "kavezi" na istoku i zapadu; Foto: Telegraf

Podela navijača Partizana stvara probleme klubu i kada je domaćin na takozvanim "malim utakmicama", a kako se u subotu od 18.30 igra 157. večiti derbi, nevolja u vezi sa njihovim razmeštajem na tribinama je još veća.

U Humskoj je to rešeno tako što je grupa koju predvodi Miloš Radisavljević Kimi, smeštena na istočnoj tribini i to bliže severu, dok su na južnoj tradicionalno oni koji sebe nazivaju vođama Juga.

Kako Telegraf saznaje, za gostovanje Crvenoj zvezdi bezbednosne strukture policije, u saradnji sa predstavnicima klubova, odlučili su se za Solomonsko rešenje.

KIMIJEVA EKIPA U "KAVEZU" DO ZAPADA NA JUGU, ZABRANJENI U "KAVEZU" DO ISTOKA

Miloš Radisavljević Kimi vodi navijanje na istočnoj tribini stadiona Partizana na utakmici protiv Viktorije iz Plzenja: Foto: Marko Jovanović

Naime, Kimijeva "ekipa" će dobiti specijalno mesto na stadionu “Rajko Mitić”, prilično blizu, ali opet i izopšteno od navijača sa juga, kako bi se sprečili eventualni incidenti. "Kavez" između južne i zapadne tribine će dodatno obezbeđivati jake policijske i redarske službe.

Defakto, taj deo tribine je zapravo Jugu, ali godinama zvrji prazan, jer je za Grobare je uvek za derbi godinama unazad bio rezervisan "skraćen" jug bez oba kaveza.

Ali, to će imati uticaj na atmosferu na tribinama, jer će blizina tog dela zapadu, gde su uglavnom mirni navijači, koji žele da gledaju fudbal na miru, dobrim delom čuti pesmu "Partizanovaca" koji će biti tu smešteni.

Tako će delovati da Grobari imaju organizovano navijanje sa tri strane stadiona - juga, istoka i zapada. Sa druge strane, najvatreniji navijači Zvezde će se grupisati na severnoj tribini, odakle će jedinstveno pokušati da nadmaše razjedinjene Grobare, koji će verovatno pevati tri različite pesme.

Navijači CSKA iz Moskve u "kavezu" na zapadu Marakane na meču protiv Zvezde; Foto: A. Nalbantjan
Bilo je i obeležja Partizana među navijačima CSKA iz Moskve; Foto: A.Nalbantjan
Navijači CSKA i Partizana su u bratskim odnosima; Foto: A.Nalbantjan

Inače, ovo nije prvi put da se pomenuti prostor koristi na Zvezdinom stadionu. U istom “kavezu” su bili smešteni i navijači CSKA iz Moskve, prilikom gostovanja ruskog kluba u Beogradu, na meču šesnaestine finala Lige Evrope. Pristalice “armejaca” inače imaju bratske odnose sa “grobarima” i procenjeno je tada da u pomenutom delu stadiona mogu da se iskontrolišu.

Navijači Kelna na Marakani u kavezu na zapadnoj tribini; Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Tu su takođe bili smešteni i navijači Kelna u poslednjem meču grupne faze grupe H Lige Evrope, kada ih je bilo oko 5.000 na Marakani.

VIDEO: Pogledajte šta fudbaler Partizana kaže o raskolu među Grobarima i kako će to uticati na crno-bele u derbiju

VIDEO: Drama za Đukića pred 157. večiti derbi: Povredili se Ožegović i Tošić

VIDEO: Pogledajte kako je izgleda poslednji trenening Partizana pred večiti derbi

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar. Mड़ञणम

    11. april 2018 | 15:02

    Neka mi neko iskreno odgovori, postoji li veci cirkus od ovih ne samo u evropi nego na celom svetu.

  • Ckalja

    11. april 2018 | 14:16

    Buahahahahaahahahahahaha... reči su suvišne 😂👆👌💪🔴⚪

  • Istina na videlo

    11. april 2018 | 14:30

    Ajde bre,ne smeju da oteraju tih 10 ljydo sto ima smetaju na tribini,pa koji s u to navijaci.Smasni su

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA