• 13

Smanjen kapacitet stadiona za derbi, Grobari odvojeni tampon zonama, Delije dobijaju još jedan sektor!

Umesto 30.000, zdanje u Humskoj će u nedelju primiti najviše 24.000 navijača, na čemu je insistirao MUP zbog tenzija među najvatrenijim pristalicama. Kako sa rivalskim navijačima, tako i međusobno

  • 13

Kako večiti derbi uvek nosi veliku tenziju, pa i opasnost od izbijanja nereda, čega smo svedoci u prošlosti, komesari za bezbednost Partizana i Crvene zvezde održali su nekoliko sastanaka za policijom, vatrogasnim, redarskim i svim ostalim službama, koje će učestvovati u organizaciji 158. večitog derbija.

Doneto je nekoliko veoma značajnih odluka, koje bi trebalo da preduprede i najmanji pokušaj incidenta, odnosno obezbede mir ljudima koji se ne smatraju najvatrenijim pristalicama dva kluba, a žele da pogledaju nedeljni meč. Jer, situacija je više nego specifična, pored tradicionalne netrpeljivosti “grobara” i “delija” postoji i problem zaraćenih frakcija navijača crno-belih, zbog čega su preduzete opsežne mere.

>>> Da li znate koliko je večitih derbija u istoriji odigrano u septembru i ko ima bolji skor? Mali uvod u fudbalski spektakl koji nas čeka!

Prva i možda najradikalnija odluka je smanjenje kapaciteta stadiona u Humskoj sa 30.000 na 24.000 sedećih mesta, na čemu su insistirali iz MUP, kako bi lakše kontrolisali dešavanja na tribinama.

Foto: A. Nalbantjan

Takođe, određeni su i sektori koje će gostujući navijači na stadionu u Humskoj, ali I takozvane “tampon zone” na tribinama, koje će razdvajati I sprečavati kontakt različitih grupa navijača, a gde će biti smeštene redarske i policijske službe.

Tako će navijači Crvene zvezde, pored tradicionalnog pozicioniranja na severnoj tribini, dobiti i sektor A na zapadnoj tribini, koji je praktično “naslonjen” na severni deo stadiona. Otuda će sektor B na zapadu biti pomenuta “tampon zona”, kako bi se sprečili eventualni problemi i na toj strani stadiona u Humskoj.

VIDEO: Koreografija Delija protiv Napolija iz najboljeg ugla

 

Na istočnoj strani tribina, gde su od nedavno smeštene dve različite navijačke grupe pristalica Partizana - “Partizanovci” i “Zabranjeni”, kao “tampon zona” određen je sektor S, koji se “naslanja” na severnu tribinu. Time se sprečava kontakt sa najvatrenijim jezgrom Crvene zvezde.

Foto: A. Nalbantjan

A, između dve pomenute grupe navijača crno-belih biće postavljene redarske službe, jer one i nisu sukobu.

Ipak, iznad tunela iz koga izlaze igrači na “istoku”, biće postavljene redarske i policijske službe. Jer, na taj način se sprečava da “Partizanovci”, koji će biti pomereni ka centralnom delu istoka, a nisu u dobrim odnosima sa južnom tribinom, eventualno ne bi pokušali da dođu u kontakt sa rivalima.

Takođe, policija je insistirala da se pročiste svi prolazi na tribinama, pa će I taj deo biti sproveden u delo angažovanjem većeg broja redara.

VIDEO: Delije posle Napolija najavile derbi: Pet komada, pet komada


(Z. Ivković)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    A deca sa roditeljima na kojoj su tribini

  • Zare

    Okupacija...

  • Inkvizitor

    Najbolje rešenje je da na jugu budu fudbaleri Partizana a na severu fudbaleri Zvezde. Travnati teren prepustite navijačima oba tima tako da jednom fudbaleri u miru pogledaju pravo lice njihovih navijača a atletsku stazu da zauzmu saniteti sa obučenim osobljem za zbrinjavanje urnisanih u cirkuskoj areni. Molim da TV prenosi direktan prenos huligana jer nijedan normalan navijač neće ni blizo prići stadionu a kamo li u takvo što učestvovati. Ajd' sad po narodski UEFA mafija pa udri po glavudžama jer sva su sredstva dozvoljena.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima