≫ 

Radovci vratili Torcidi oduzetu zastavu: Ultras kodeks iznad svega, Hrvati pozdravili potez navijača sa Banjice!

Pomenuta zastava oduzeta je Splićanima prilikom njihovog hapšenja nakon vandalizma na jednoj pumpi u Srbiji

  • 9

Udarna navijačka grupa splitskog Hajduka "Torcida" ponovo je u posedu jedne od najznačajnijih zastava koja je u avgustu "pala" u akcije srpske policije.

>>> Srpska policija zaplenila zastave Torcidi, one se sad prodaju na internetu - idu i do hiljadu evra!

Hrvatski navijači su na putu za Bugarsku (na meč sa Slavijom) vandalizovali jednu pumpu, završili u pritvoru, a tom prilikom oduzeti su im i određeni transparenti, među kojima je bila i zastava "Torcida".

Ona se u jednom trenutku našla i u prodaji na internetu, međutim nije bilo zainteresovanih da kupe vredan navijački "plen" najviše zbog činjenice što se u Srbiji poštuje ultras kodeks, po kome, u ovom slučaju, zastava mora biti vraćena jer nije "pala" u navijačkom obračunu ili akciji.

Zastava je skinuta iz prodaje, u međuvremenu je došla u ruke navijača Rada "Junajted Forsa" koji su je vratili Splićanima, sa kojima su u dobrim odnosima.

Primopredaja je, inače, izvršena na beogradskom aerodromu.

- Nakon što je nečasno oduzet od strane srpske policije, transparent je juče vraćen po strogim pravilima navijačkog kodeksa i ultras mentaliteta (bez ikakvog trgovanja) od "United Force-a", navijača Rada. Ostvareni su samo službeni kontakti bez ikakvih posrednika. Primopredaja je odrađena na beogradskom aerodromu - navodi se u poruci navijača Hajduka, koji su od ranije poznati po dobrim odnosima sa "Forsima".

VIDEO: Privođenje navijača Hajduka letos u Grockoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    7. oktobar 2018 | 16:51

    Navijači Rada su ovim potezom skroz sebe srozali.Ne zato što su vratili zastavu,to nije sporno...nego ovo javno priznanje da su u dobrim odnosima sa Torcidom.Kraj!! Dakle pre bi napali nekog Deliju ili Grobara,svoje Srbe nego li Splićane?

  • Tanatos

    7. oktobar 2018 | 17:04

    Sa njima u dobrim odnosima......e ove tuge i bruke da bog sacuva.Stidite se guzice kad obraza nemate !!!

  • Ja

    7. oktobar 2018 | 16:21

    Ebem vam kodex.sto ih niste razbili za vandalizam ?? 1 na 1 u predaji zastave!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA