Došli su na našu tribinu i provocirali "Mi smo Srbi" uz tri prsta: Oglasili se navijači Crne Gore o tuči na meču sa Srbijom (VIDEO)

Crnogorske pristalice u tri tačke izneli detalje sa utakmice protiv Srbije

  • 17

Tuča navijača Crne Gore bila je jedina mrlja na meč u Podgorici, gde je Srbija slavila sa 2:0 uz golove Aleksandra Mitrovića.

Kako je kasnije otkriveno na navijačkim forumima, uzrok sukoba na južnoj tribini stadiona "Pod Goricom" bilo je to što su Nikšićani odbili da pevaju pesme protiv Srba, što je zasmetalo Cetinjanima, koji su se sukobili sa njima.

Posle toga oglasili su se i sami navijači Crne Gore putem svoje Fejsbuk stranice. Oni su objasnili da su ispred ulaza delili majice na kojima je pisalo "Nikad više 1918", koje je u jednom momentu policija zabranila, a takođe i da uzrok sukoba nije bila zastava "Kosovo je Srbija", već dolazak navijačke grupe iz Nikšića na njihovu tribinu uz dizanje tri prsta i parola "Mi smo Srbi".

Tuča među navijačima Crne Gore; Printskrin: Youtube/Podgoricki vremeplov

Prenosimo njihovo saopštenje u celosti:

- Samo da pojasnimo neke stvari od sinoć. Majice "NIKAD VIŠE 1918", koje su bile ispred ulaza na jugu su u jednom trenutku zabranjene od strane policije. Dosta naš je ušlo sa majicama, dok neki koji su kasnije pokušali da uđu morali su da ih skinu kako bi ušli na utakmicu! MAJICE NISU SKINUTE NI OD KOJE DRUGE NAVIJAČKE GRUPE!

- Druga stvar, frka nije ispala zbog zastave KOSOVO JE SRBIJA! Zastava nije oduzeta od strane naše grupe, niti je postojala želja za tim!

- Treće, frka je ispala zbog dolaska Anagostum grupe na naš deo tribine i provokacija tipa "MI SMO SRBI", DIZANJA TRI PRSTA i zbog klupske netrpeljivosti pojedinih članova iz različitih grupa.

Niti smo tražili frku, niti smo išli na drugi deo tribine. Branili smo samo svoje!

MI OVDE NISMO ZBOG KLUBOVA, MI SMO OVDE SAMO IZ JEDNOG RAZLOGA! MI SMO OVDE ZBOG CRNE GORE - NAŠE SVETINJE! - zaključili su navijači Crne Gore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gox

    12. oktobar 2018 | 17:02

    Pa pravi Crnogorci su Srbi! U cemu je problem montenigeri?!

  • Luj

    12. oktobar 2018 | 17:23

    Nikšićani su najhrabriji Crnogorci i zato su Srpska braća koju mi najviše volimo.

  • Srbin

    12. oktobar 2018 | 21:52

    Koje bre svetinje?To je jedan deo Srbije.Uvek bio I bice.Dogodine u Podgorici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA