≫ 

Katarina je prva devojka koja je otpevala navijačku pesmu za Grobare: Ti si smarač, a ja idem na stadion (FOTO) (VIDEO)

"Danas je tekma, nema veze koji sport. Igra Partizan, bitno jedino je to. Skuvaj mi ručak, nešto italijansko, dok ja idem na taj stadion"

  • 14

- Otkad znam za sebe, znam i da navijam za Partizan. To je neka neobjašnjiva ljubav, nije tu nikad bilo biranja između Partizana i nekog drugog kluba. On je oduvek bio neotuđiv od mene. Ostala sam mu verna do dana današnjeg i tako će biti uvek - priča Katarina Vlašić (32), koja je otpevala prvu žensku navijačku pesmu na Balkanu. Za crno-bele, naravno.

Nema tog Grobara kom srce ne poskoči na prve taktove pesme. Iako pisana za žene, poruka je ta koja ostavlja utisak i zato nije teško zamislite da će se već na prvoj sledećoj utakmici stihovi oriti složno za tribina (koliko god to, možda, čudno zvučalo u vremenu navijačkih frakcija).

Sve je na njoj crno-belo/ Foto: A. Nalbantjan

- Tekst je baziran na grobarki koja je u vezi sa muškarcem operisanim od bilo kakvog sporta i navijanja. Ona zanemaruje sve kad igra Partizan i odlazi na stadion. Jer, naravno, i ženama je mesto na Jugu - kaže samouvereno Katarina.

Pesma počinje sledećim stihovima:

"Danas je tekma, nema veze koji sport. Igra Partizan, bitno jedino je to.

Skuvaj mi ručak, nešto italijansko, dok ja idem na taj stadion.

Ja idem na taj stadion, a ti si smarač i ne zanima te sport.

Ne znaš ko su Kežman, Mance, Doktor Mo, bio si oslobođen od fizičkog."

Dragan Mance/ Foto: MNpress/T.Mihajlovic

Potpuno svesna da je prva žena koja je otpevala navijačku pesmu na ovim prostorima, Katarina ne može da dočeka da vidi reakciju navijača i, naravno, da se ta pesma i zapeva na tribini.

Katarina je prvi put na utakmicu otišla u osnovnoj školi. Sportove ne deli na mali i velike, ali prema fudbalu gaji posebne emocije. Od crvenih nijansi nosi samo karmin te boje i ponekad cipele, ali sve drugo vuče na crno-belo. Tako nam je i došla u redakciju. Og glave do pete u bojama svog omiljenog kluba.

"Skuvaj mi ručak, nešto italijansko, dok ja idem na taj stadion"/Foto: A. Nalbantjan

Tekst za pesmu napisao je Ivan Lovrić, jedan od momaka iz Grobarskog trash romantizma. Upravo on izabrao je da Katarina bude ta koja će upisati žene u grobarsku muzičku istoriju, i to tako što ju je smestio na album "Apsolutno trash romantično".

Na ovom novom projektu GTR-a našlo se devet pesama. Sve one, kako nam kažu Lovrić i Katarina, opisuju tu neuhvatljivu pripadnost Partizanu.

Foto: A. Nalbantjan

A kada nju pitam koje je crno-bele himne pevala pre ove, jednostavno mi kaže: "Sve!". S pojavom grupe JNA, među tim rokerskim stihovima, potpuno je pronašla sebe.

- Čak i moja kćerka, koja ima devet godina, zna svaku njihovu himnu. Ali je nisam ja terala da ih sluša, i njoj je ljubav prema Partizanu došla prirodno, sama od sebe. Kao i svakom grobaru, zar ne - zaključuje Katarina.

Celu pesmu premijerno poslušajte u videu na početku teksta.

(Jasmina Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA