≫ 

Munjevita reakcija UEFA na divljaštvo u Atini: AEK i Ajaks na tapetu, kazne će biti rigorozne!

Evropska fudbalska federacija pokrenula postupak protiv grčkog i holandskog kluba zbog nezapamćenih nereda u prestonici Grčke

  • 0

Slike navijačkog haosa iz Atine obišle su svet, huligani AEK-a i Ajaksa žestoko su se sukobili pre i za vreme meča Lige šampiona, uz upotrebu čak i Molotovljevog koktela, što je nateralo UEFA da ekspresno reaguje dan kasnije i pokrene postupak protiv oba kluba. 

Disciplinska komisija UEFA stavlja klubovima na teret nesportsko ponašanje navijača, tuču, upotrebu pirotehnike, o čemu će biti reči na glavnom pretresu 13. decembra u Nionu.

S obzirom na razmere nereda, za očekivati je da oba kluba dobiju ozbiljne kazne, novčane sigurno, a ne isključuje se i igranje nekog meča pred praznim tribinama, što se pre svega odnosi na Atinjane kao organizatore utakmice.

Podsetimo, dve grupe navijača, mnogi tvrde da su uz Ajaksovce bili i Panatinaikosovi huligani, sukobili su se i dan pre utakmice, kao i pre samog meča, a onda, u eskalaciji nasilja, i na samom stadionu gde su viđene brutalne scene od gađanja bakljama, bacanje Molotovljevog koktela, do prebijanja gostujućih pristalica od strane atinske policije.

Šestorica Ajaksovih navijača završila je krvavih glava posle sukoba sa policijom, a u lokalnu bolnicu, pored Holanđana, primljena su i trojica pripadnika snaga reda.

VIDEO: Ovako je počeo obračun navijača u Atini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA