≫ 

Niko Delije nije nadahnuto hvalio kao ovaj napolitanski novinar: Vratiću se na dan rođenja i reći da sam navijač Crvene zvezde! (VIDEO)

Vratio se Galo u romantična vremena...

  • 3
FK Crvena Zvezda, FK Liverpul Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Italijani su prilično pohvalno ispratili gostovanje Crvene zvezde u Napulju, a posebno je impresioniran bio Masimilijano Galo, novinar Ilnapolista.it.

Njegov tekst kao da je izašao iz pera Delija, a sam Galo je na kraju napisao da je postao navijač Crvene zvezde zbog onog što je video na tribinama stadiona San Paolo.

- Devedeset minuta neprekidne pesme, sa bubnjevima, uz pesme Bela ćao i Bandijera rosa. Kao u snovima. Fudbal kao u snovima deteta. Ispunili su mi srce i vratili su mi neka stara sećanja, na vreme kada sam se kao dete zaljubio u bubnjeve, zastave i različite ljudske figure čija osećanja zavise od onog što se događa na terenu - napisao je Galo.

Okarakterisao je Ligu šampiona kao takmičenje privilegovanih, u kom su Delije bile na visokom nivou s obzirom na dešavanja u grupi smrti.

- Poslednji su na tabeli grupe Lige šampiona, takmičenja koje nisu igrali 27 godina, imaju male šanse da prođu dalje, primili su tri gola, prvi za 10 minuta, ali ništa nije uticalo na njih. Bubanj, pesme, zastave, horsko pevanje. Bilo je veselo, nije bilo nasilja, a naročito je upečatljivo petominutno pevanje "Bela ćao".

A za kraj, najjači utisak ovog Italijana: Na kraju utakmice, Napolitanci su otišli, San Paolo je ostao prazan, gostujući navijači su prema odredbama policije morali da ostanu malo duže. Izgubili su sa 3:1, nastavili da pevaju. Slušao bih ih satima. Kada bih mogao da se vratim na dan rođenja, rekao bih da sam navijač Crvene zvezde.

Zvezda je život, sve drugo su sitnice: Delije grmele posle meča sa Napolijem

Ovako zvuče Delije kada se snimaju iz tunela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA