≫ 

Nekad okoreli huligani, danas LGBT koreografijom dele lekcije svetu: Zamislite samo Delije ili Grobare sa zastavama duginih boja (FOTO)

Engleski navijači, barem neki, doživeli trasnforamaciju - pristalice Votforda na sjajan način su dali svoj doprinos borbi protiv homofobije

  • 11

Dugina boja na tribini engleskih navijača. Na prvo čitanje nespojivi pojmovi, ali mnogo toga se u engleskom ultras svetu promenilo poslednjih decenija.

Okoreli huligani nisu više dominantna kategorija, ima ih doduše, ali daleko manje, a manje su i aktivni nego u "zlatno doba" huliganstva.

Danas, situacija je na pojedinim stadionima takva da se veličaju i neke, za navijački svet nepopularne društvene grupacije, što je do juče delovalo teško zamislivo.

Naime, navijači engleskog Votforda otišli su u tom pogledu najdalje, oni su pre utakmcie sa Mančester sitijem čitavu tribinu obojili duginim bojama, koje su zaštitni znak LGBT zajednice.

Tako su fanovi kluba dali svoj doprinos u borbi protiv homofobije, koja se obeležava na Ostrvu.

Slika šarenih tribina je obišla svet i naišla na mnogo pozitivnih komentara, jedan je stigao i od golmana Votforda Fostera koji je sa oduševljenjem pozdravio ideju navijača sjajno sprovedenu u delo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    5. decembar 2018 | 13:31

    Tako se unistava porodica, stub svake zdrave drustvene zajednice. Kada unistis porodicu kao instituciju, unistio si i drzavu. Srbijo ne daj na porodicu, to nam je jedini spas!

  • Piksi

    5. decembar 2018 | 13:27

    Bolje da su ostali huigani

  • Delije sever

    5. decembar 2018 | 13:21

    Taj film na severnoj tribini nećete gledati za južnu tribinu mislim isto ali neka komšije kažu u svoje ime.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA