≫ 

Najpoznatijem huliganu sveta zabranjeno da uđe na meč River - Boka: Ozloglašeni Rafa ipak stigao u Madrid?

Rafel Di Zeo dobio dozvolu da napusti Argentinu, ali ne znači da će ga pustiti na stadion u Madridu

  • 0

Hiljade navijača Boke Juniors i River Plejta putuju u Španiju u Madrid gde će na stadionu Santjago Bernabeu biti odigrana druga, odlučujuća utakmica finala Kopa Libertadores između dve najpopularnije ekipe Argentine (prvi meč 2:2).

Na put se sprema i Rafael di Zeo najpoznatiji huligan sveta i vođa navijača Boke, koji je dobio dozvolu argentinskih vlasti da napusti zemlju, ali..

Di Zeo se nalazi na listi navijača Boke kojima se može osporiti ulazak na stadione širom sveta. Da li će se to desiti i u Madridu?

Magazin "Ole" razgovarao je sa Giljermom Maderom, nacionalnim direktorom za obezbeđenje na fudbalskim stadionima i spektaklima, koji je potvrdio da Di Zeo neće moći ući na Bernabeu.

Ista situacija se odnosi na sve one koji se nalaze na listi, a kojima se može osporiti ulazak na stadion.

Očekuje se oko 20 hiljada navijača Boke na meču u nedelju uveče Foto: Tanjug/AP
Navijači Boke, jedni od najesktremnijih na tlu Južne Amerike Foto: Tanjug/AP

Di Zeo je morao da traži od ministarstva pravde da ga puste da napusti Argentinu, a sve se desilo u sredu nakon što je priložio sve podatke o tome koliko ostaje, kad se vraća i u kom hotelu ostaje.

Nema sumnje da će Di Zeo imati ozbiljnu pratnju u Madridu, jer španska policija spremna da ga prati u saradnji sa argentinskom delegacijom za sigurnos koja putuje u Madrid da bi sarađivala u čitavom procesu.

BIO ZABRANJEN I NA BOMBONJERI

Rafa di Zeo je svojevrsni fenomen navijačke kulture Južne Amerike. Kao pripadnik čuvene La Doce (glavne Bokine navijačke grupe) prošao je svet uzduž i popreko sa voljenim klubom, ali i Argentinom.

Ležao je u zatvoru, bio persona non grata na "svojoj" Bombonjeri, pa se posle povratka na stadion sukobio sa drugim frakcijama. Poznat je po tome što je držao predavanja o huliganizmu u Paragvaju. Uključivao se telefonom u dnevnik kako bi detaljisao o navijačkoj pucnjavi na autoputu. Jedan je od glavnih zagovornika i to je nekoliko puta priznao javno, da bi fudbaleri trebalo redovno da plaćaju "harač" navijačima koji svaku utakmicu dolaze na stadion..

VIDEO: Kad se fudbal pretvori u rat zbog Boke i Rivera

VIDEO: Hiljade navijača ispratilo Boku na Kopa Libertadores

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA