Saznajemo! Ovako će biti razmeštene frakcije Grobara na 159. derbiju: Kimijev "kavez" dodatno obezbeđen!

Biće ovo novi bezbedonosni izazov za pripadnike policije

  • 49

Sastanak delegacije Crvene zvezde, kao organizatora meča, gostiju iz Partizana i predstavnika policije, održan je danas od 11 časova, doneo je donekle očekivano i već primenjivano rešenje u raspoređivanju velikog broja navijačkih grupa na predstojećem 159. večitom derbiju, koji se igra u subotu od 18 časova na stadionu “Rajko Mitić”.

To se, pre svega, odnosi na gostujuće pristalice, koje će biti stacionirane na južnoj strani objekta, podeljene u tri grupe i odvojene sigurnosnim "kavezima", a koje će dodatno obezeđivati organi reda, saznaje Telegraf.

Tampon zona na jugu između Grobara i frakcije Zabranjenih; Foto: MN Press

Organizacija večitog derbija u Humskoj više i nije više tako problematićna za domaće pristalice podeljene u više frakcije, jer su se posle podela stacionirali na različite delove stadiona.

Ali kada se najveći meč u srpskom fudbalu igra na zdanju “Rajko Mitić” - javlja se realan problem, koji je po pravilu izazov za organe reda, koji treba da iskontrolišu netrpeljivost pristalica Crvene zvezde i Partizana, zatim međusobne razmirice Grobara i obezbede mir za takozvane “obične” ljubitelje fudbala koje i najmanji problem na tribinama dovodi u igru “između četiri vatre”.

Otuda je sastanak dva kluba sa policijom doneo očekivana rešenja. Konkretno – navijačka grupa “Grobari jug” biće, kao i do sada, smeštena na južnoj tribini stadiona Crvene zvezde i fizički odvojena od preostale dve grupe.

Frakcija Partizanovci u kavezu na na jugo-zapadu; Foto: Nikola Jovanović

Deo navijača pod imenom “Partizanovci”, na čijem je čelu Miloš Radisavljević Kimi bezbedonosne službe su smestile u orgađeni prostor, odnosno “kavez” smešten do zapadne tribine, dok će treća grupa -  “Zabranjeni” biti u izdvojenom delu, takođe “kavezu” smeštenom do istočne tribine.

Svi tre pomenute grupe će biti fizički odvojene, kako ogradama, tako i pripadnicima redarskih i policijskih službi, kako bi im se onemogućio kontakt i eventualni problem.

Dve ograde deliće partizanovu frakciju sa običnim navijačima na zapadu; Foto: A. Nalbantjan
Sukob navijača na zapadnoj tribini tokom 157. Večitog derbija; Foto: A. Nalbantjan
Kimijeva ekipa pokušala je da slomi ogradu kaveza; Foto: A. Nalbantjan

Ograde će biti osigurane na na delovima koji se graniče sa zapadnom i istočnom tribinom, ne bi li se, rekosmo već, onemogućio kontakt sa običnim navijačima i izbegle mučne scene sa proteklog derbija (157.) na stadionu Crvene zvezde.

Tada su u žestokom sukobu najvatrenijih pristalica dva kluba na zapadnoj tribini, izazvanim provokacijom sa balonima, povređeni i nedužni ljudi.

Ono što sada donosi veću sigurnost od nereda, jeste i mreža koju je Zvezda izgradila između kaveza na jugozapadu za potrebe Lige šampiona, pa će taj kavez u kome će biti smešteni Kimijevi Partizanovci biti dodatno obezbeđen.

VIDEO: Delije sa Severa preskočili i krenuli u juriš na Grobare koji su bili na zapadu!

VIDEO: Kimijeva ekipa razvaljuje ogradu na derbiju

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    27. februar 2019 | 15:37

    Zaista mi nisu jasni iz uprave CZ zasto im davaju 3 tribine za njihove frakcije.Jos malo trazice i deo severa za neku svoju otudjenu frakciju.Treba im dati jug ispod semafora pa neka se dogovore grobari izmedju sebe koga ce tamo poslati.Inace u kojem od ova 3 kaveza ce biti torcida?

  • joakim1

    27. februar 2019 | 15:40

    Ma kakav kavez stavite ih zajedno i neka dovedu splicane za bolje i nisu.

  • nscz

    27. februar 2019 | 17:28

    Jel dolaze i Splicani?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA