Varvari blokirali tužilaštvo: Vođa im je u najgorim zatvorskim uslovima, dok njegovi mučitelji saniraju ogrebotine kod kuće (VIDEO)

Navijači Budućnosti iz Podgorice traže pravdu za svog člana Aleksandra Ivanovića Čaku

  • 5

Navijači Fudbalskog kluba "Budućnost" iz Podgorice, "Varvari", nenajavljeno su se okupili ispred zgrade Višeg državnog tužilaštva u glavnom gradu Crne Gore.

Oko 150 navijača tražilo je da se Aleksandaru Ivanoviću Čaki omogući da se brani sa slobode.

Ivanović je zadobio brojne teške povrede nakon što ga je policija brutalno pretukla u Nikšiću nakon derbija Sutjeska - Budućnost 3. aprila kada su ga izvukli iz autobusa.

Navijači Budućnosti - Varvari sa transparentom Printskrin: Youtube/varvaripodgorica

Varvari su ispred zgrade tužilaštva razvili parolu na kojoj je pisalo: "Zbog vaše sujete u zatvoru povređen čovek leži, pustite ga da se brani sa slobode jer on ne zna da beži" piše na transparentu.

Da li će posle Reala pred Ajaksom pasti i Juventus? Kvota na Kopljanike večeras je 3,10, a na Staru damu 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Ajaks - Juventus.

Varvari su u svom obraćanju javnosti rekli da je Ivanović pritvoren u najgorim mogućim uslovima iako je zadobio teške telesne povrede.

- Braćo Varvari, navijači Budućnosti i prijatelji. Od 1987. godine kada je osnovana naša grupa nije bilo mučnijeg momenta od ovog. Ali takođe nije bilo ni za nas ponosnijeg, radosnijeg i časnijeg! Mučno je što u kazamatima sistema danas leži naš predvodnik, vitez naše tribine ali smo u isto vreme i srećni jer tamo leži častan čovek, na koga smo ponosni.

- Ovo je i radostan period jer smo ujedinjeni više nego ikad u naporu da ga oslobodimo nečasnih lanaca koje nikad nije htio da ljubi i koje mu samo ovako iskrivljen i zaostao sistem može nametnuti. Aleksandar IvanoviĆ Čaka je pritvoren u najgorim zatvorskim uslovima iako je zadobio teške telesne povrede - dok su njegovi mučitelji kućama sa porodicama i saniraju - ogrebotine! Nepravda se mora ispraviti!

Jedan od navijača Budućnosti čita protesno pismo ispred tužilaštva Printskrin: Youtube/varvaripodgorica

- Saginjati se nećemo, pomeriti se ne smemo! Represija koja decenijama traje, iživljavanje uniformisanih degenerika i pakovanje optužbi mora da prestane! Oslobodite Čaku i dajte mu mogućnost da uspravno, kakav je čitavog čivota bio - iznese svoju odbranu!

- To je vaša dužnost jer pravda podrazumijeva jednakost njene primene - za sve i svakog uvek! Ukoliko ne omogućite da se on brani sa slobode, ovako povređen, jedini zatvorenici ste zapravo vi, jer izvršavate naloge onih koji bi da satru jedino zdravo tkivo grada koje tri decenije baštini vrednosti Podgorice, i stoji na kapiji njegove odbrane od primitivizma i prostakluka. Čuva mu čast i dušu!

- Jer, Čaka jeste slobodan čovek. Da li će to biti sjutra ili za mjesec, to je samo formalnost o kojoj je zapalo vama da odlučite. Ali njegovu slobodu ne mogu odrediti rešetke, i vi to dobro znate. Zato apelujemo na vas koji njegovim zadržavanjem pod teškim povredama činite ozbiljnu povredu najosnovnijih ljudskih prava da prestanete sa ugrožavanjem Čakinog života i uklonite mrlju sa vaših, ionako zaprljanih karijera! Braćo, budimo složni i istrajni jer je to naša dužnost! Sloboda za Čaku! Sloboda za navijače! Stop represiji! - saopštili su Varvari ispred SDT.

(Telegraf.rs/Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    10. april 2019 | 11:25

    Sram vas bilo! Sto se ne pridruzite slobodarskom narodu CG koji svake subote trazi slobodu ukradenu jos prije 30.godina? Uvlacite se Milu kada dodje na kosarku,sada vas i pored odanosti hapse sto znaci da ste dotakli dno. Sramota ste za navijacki pokret. Umjesto da budete avangarda i pokretaci svega sto je dobro vi se brukate !!!

  • paki

    10. april 2019 | 10:59

    SLOBODA ZA ČAKU!

  • Marko

    10. april 2019 | 10:59

    Niste vi navijaci,nego huligani,kriminalci I narko dileri I treba sto vise vas da trune u zatvoru da bi normalni ljudi porodicno mogli da posecuju sportske manifestacije...!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA