≫ 

Ovakvo navijačko ludilo dugo nije viđeno: Zapaljeni golovi, rulja uništavala stadion posle poraza

Novi poraz bio je okidač za nerede navijača indonežanske Persebaje

  • 1
fudbalski huligani Foto: twitter/SportsCenter

Vest koja stiže iz Indonezije zaslužuje punu pažnju: tamo je gorelo posle utakmice najvišeg ranga između Persebaje Surabaje i Slemana - bukvalno!

Gosti su pobedili 3:2, naneli još jedan poraz Persebaji koja tone na tabeli, što je i bio okidač za nezadovoljne navijače da protestuju, ali niko nije očekivao da će u rušilačkom piru lomiti i paliti sve što im se našlo pod rukom na stadionu.

Kako je sudija označio kraj meča, tako su i buknuli nemiri: prvo su navijači stidljivo prilazili ogradi na tribinama, a onda su počeli da nadiru...

Policija se nije previše "mešala" u interne klupske stvari.

Lokalni mediji prenose da je sve ovo što se dogodilo na stadionu "Gelora Bung Tomo" u Surabaji samo kap koja je prelila čašu nezadovoljstva navijača kojima je "pregoreo fitilj" posle serije neuspeha njhovog kluba.

Kivni su i na gazdu kluba čiju ostavku traže već nedeljama, i ako dosad nije, sasvim sigurno je da će ih posle ovih prizora shvatiti ozbiljno.

Kao što možete videti, navijači su zapalili mrežu gola, a onda na buktinju nabacivali sve što je moglo da se baci na potpalu.

fudbalski huligani Foto: twitter/SportsCenter

Persebaja je nakon ove runde pala na devetu poziciju u šampionatu Indonezije, poslednju pobedu ostvarila je 20. septembra i od tada se praktično akumulirao gnev navijača koji je eskalirao u poslednjoj utakmici.

Scene iz Indonezije obišle su svet, a sigurno je da će Persebaja zbog ovakvog ponašanja navijača klub biti drastično kažnjen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA