Tvrdo jezgro, baklje i pesma za Kiću u Humskoj, kad više nikog nije bilo na stadionu

Navijači Partizana okupili su se na južnoj tribini stadiona u Humskoj, zapalili baklje i zapevali

  • 8
Navijači Partizana na stadionu Printskrin: Youtube/Grobari Net

Ljubomir Marković zvani Kića, ubijen je u petak uveče u ulici Grčića Milenka u Beogradu kada su na njega pucale zasad nepoznate osobe koje su ispalile šest hitaca iz vatrenog oružja, od kojih su dva u glavu, usmrtile metu.

Navijači Partizana su mu odali počast posle meča sa Vojvodinom, tačnije u večernjim satima, kada su se okupili na Jugu, stavili transparent, upalili baklje i zapevali pesmu "Ti si ponos moga grada", poznatu po tome što ju je u vreme kada je vodio navijanje redovno započinjao.

Podsetimo, Marković je bio deo starog tabora grupe Alkatraz, zajedno sa Milošem Radisavljevićem Kimijem je vodio navijanje, a za njega je šira javnost prvi put čula 2009. godine pošto je bio jedan od osumnjičenih za ubistvo francuskog državljanina i navijača Tuluza Brisa Tatona.

Zbog tog zločina, Marković je, sa Ivanom Grkovićem, osuđen na po 30 godina zatvora, ali mu je ta kazna kasnije preinačena. Marković je za ubistvo Brisa Tatona dobio 13 godina i 2 meseca, a iz zatvora je pušten 2017. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prc

    3. novembar 2019 | 13:46

    Ti si ponos naseg grada !!!

  • Q

    3. novembar 2019 | 13:19

    Ajde dosta vise o tome.

  • Igor

    4. novembar 2019 | 00:34

    Ako je nekada bivša vlast bil želela da zabrani sve navijačke grupe u Srbiji zbog ubistva Brisa Tatona a kada u Beogradu ili bilo gde bude na ubijen čovek iz vatrenog oružija onda u novinama pišu kao da je ubijen mrav a ne čovek otac , brat drugar bez obzira da li je on navijač Partizana ili Zvezde, Rada , OFK Beograda da više ne pišem imena naših klubova da li je taj čovek išao na jug istok zapad bilo da je to stadijon JNA, ili Marakana , ili Omladinski stadijon, ili Karađorđe na Banjici, čovek je čovek onda je bitno samo jedna činjenica hoće li ubica biti uhapsen i da li će biti osuđen za zločin koji je uradijo , i to je sve što bi trebalo da je prioritet ako smo pravna država!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA