Žene sakrivaju baklje u donji veš: Ovako navijači u Nemačkoj unose pirotehniku na stadion!

Analiza ''Bilda'' koji otkriva trikove švercovanja pirotehnike

  • 5

Na utakmicama prvenstva u fudbalu u Nemačkoj i Austriji proteklog vikenda navijači su izazvali incidente unošenjem pirotehničkih sredstava, privremeno prekinuli mečeve, ali i uneli novu zabrinutost u dve zemlje.

Kod rezultata od 0:2 između bečke Austrije i LASK-a radikalni navijači Austrije prekinuli su susret na 10 minuta paljenjem pirotehnike, što je za sportskog direktora Austrije Petera Štegera bilo neprihvatljivo ponašanje pristalica, koje mora biti zabranjeno jer je opasno.

U Nemačkoj je u derbiju Berlina između Uniona i Herte došlo do "razmene" pirotehničkih sredsava između dva navijačka tabora. Pirotehnika pala je i na sam tener, kao i na tribine, gde je jedna raketa pala u blizini dece, a druga na klupu Uniona.

Zbog ovakvog ponašanja sudija je prekinuo utakmicu, poslavši obe ekipe u svlačionicu, ali nakon dogovora sa policijom, susret je priveden kraju. Visokotiražni berlinski dnevnik "Bild" postavlja pitanje kako uopšte pirotehnička sredstva dospeju u stadion pored opsežnih bezbednosnih kontrola.

"Bild" je, vodeći istragu, ustanovio da postoje mnogi načini i ističe da bezbednost na stadionu spada u nadležnost klubova. Tako je list ustanovio da navijači, u cilju unošenja zabranjenih raketa, u noći pred utakmicu, provaljuju u stadion i skrivaju ih na tajno mesto.

Dalji trik je da ekstremne navijačke grupe poznaju ljude koji rade kod "ketering" firme, kojima daju novac da uz jelo "prošvercuju" u stadion i rakete da ih ostave na dogovoreno mesto.

Drugi način je da se pirotehnika da ženama da sakriju u donji veš, u nadi da "bezbednjaci" manje pretresaju žene. Još jedan trik, začudio je "Bild", a to je da navijači pirotehnička sredstva skrivaju i u otvorima tela.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA