• 27

"Ostavili me dečki": Detalji huliganske akcije i nabrutalnije tuče Delija i BBB na aerodromu u Atini

Pre četiri godine na aerodromu Elefterios Venizelos došlo je do žestokog okršaja navijača Zvezde i Dinama iz Zagreba

  • 27

Pre četiri godine u Atini je došlo do žestoke tuče između navijača Crvene zvezde i Dinama iz Zagreba! Tuča je šokirala sve i niko joj se nije nadao, a desila se na aerodromu Elefterios Venizelos u Atini, dan posle meča između Olimpijakosa i Dinama.

Oko 300 Delija krenulo je put Atine, kako bi pružilo podršku svom bratskom timu u utakmici Lige šampiona protiv Dinama iz Zagreba.

Bed Blu Bojsi su takođe krenuli u prestonicu Grčke, gde imaju prijateljstvo sa navijačima Panatinaikosa, najvećim rivalom Olimpijakosa.

Olimpijakos Dinamo Zagreb - koreografija - Gate 7 Delije

Koreografija navijača Olimpijakosa na meču protiv Dinama iz Zagreba; Printskrin: Youtube/ULTRAS PYRO FANS

Prisustvo Delija i Bed Blu Bojsa u istom gradu pojačalo je rizike i grčka policija je mobilisala snage da predupredi nerede. Uspeli su u tome pre i tokom meča, i tom prilikom su uhapsili oko 90 navijača u nekoliko racija, a onda su se opustili, misleći da je sve završeno bez incidenata.

Zato je sutradan ujutru na aerodromu došlo do susreta dve grupe navijača, jer su letovi za Zagreb i Beograd bili blizu jedan drugom.

Navijači Panatinaikosa ponudili su pristalicama Bed Blu Bojsa pratnju do aerodroma, ali su oni to odbili, istakavši da su u dobrom broju i da mogu sami da se brane. Bilo ih je oko 150.

Pošto je grupa navijača Dinama bila podeljena u dva aviona, jedna je otišla ranijim letom, dok je druga ostala na aerodromu. Nisu ni slutili da će uskoro doći do susreta sa Delijama, koje su stigle na aerodrom na let za Beograd.

I Delije i navijači Dinama bili su u pretežno mlađim grupama, pa je došlo do žestokog okršaja. Bilo je oko 30 navijača Dinama i oko 70 Delija, koje su bile i naoružane motkama, lancima, kaiševima, bakljama... neki hrvatski navijači su u kasnijim izjavama pominjali i noževe.

Došlo je do žestokog sukoba na nadvožnjaku pred samim aerodromom, a brojčano nadmoćne Delije su žestoko pretukle BBB u tom okršaju. Na snimcima se moglo videti kako su mnogi hrvatski navijači spas pronašli bežeći u zgradu aerodroma, dok su neki od njih ostali da leže na podu teško prebijeni.

Delije su čak i ponižavale pretučene Hrvate tako što su ih snimale, a ostao je zabeležen i momenat kada jedan od njih moli za milost rečima "Ostavili me dečki".

Epilog tuče bilo je da je povređeo 19 navijača Dinama, od kojh je jedan doživeo teške telesne povrede.

Video: Pogledajte iz bližeg ugla kako je počela tuča Delija pred meč sa Jang Bojsima

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Brus Li

    Nisu to Srbi to pravi Srbi ne rade! To su Srbistanci oni poput onih od Istoka ko zna odakle je marva sljegla u Srbiju, pitaj Boga od Crnog Mora ili Afganistana. Srbinu pravom je ispod casti tako nesto ciniti. Zna se sta je biti Srbin i sta Srbina odlikuje. Vi Srbistanci samo nastavite da kaljate obraz Srbije i Srba i cuj im naziva Delije i Grobari. Nemoz bit crnje nit grdje

  • Meka i Medina

    A, jel su pricali kako su popili batine ispred jednog Beogradskog splava od seljaka iz Obrenovca?

  • 534

    Mi smo se tukli protiv BBB a vi se bijete i ubijate medjusobno. Tu ni psihijatrija ne pomaže.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima