≫ 

Moćna šetalica navijača Junajteda posvećena legendama koje su doživele avionsku nesreću u Minhenu

Navijači "crvenih đavola" odali počast ekipi koja je 1958. doživela avio nesreću po povratku iz Beograda

  • 0

Navijači Mančester Junajteda odali su počast legendama kluba, stradalim u minhenskoj tragdediji,  moćnom šetalicom na meču sa Partizanom. Na šetalici je bila ekipa Junajteda iz 1958 i ispod napisano We will never die

Minhenska tragedija! Reči koja se nikada neće zaboraviti i reči koje simbolizuju jednu od najvećih sportskih tragedija. Ako ne i najveću. Na današnji dan, pre 60 godina, ekspedicija Mančester junajteda doživela je avionsku nesreću u kojoj su poginule 23 osobe, a 19 je povređeno.

Navijači Mančester Junajteda Foto: Telegraf

Podsetimo, vraćajući se sa meča protiv Crvene zvezde (3:3), u okviru Kupa evropskih šampiona, specijalni avion sa 38 putnika i šest članova posade srušio se prilikom uzletanja na minhenskom aerodromu. Stali su da natoče gorivo i nikada nisu poleteli.

Nakon dva neuspešna pokušaja uzletanja, usledio je treći. Pokušaj koji se ispostavio kao pogrešna odluka jer avion nije uspeo da dostigne željenu brzinu. Zakačio je dve obližnje zgrade, pao i odmah zapalio dve kuće.

Glavni uzrok nesreće, prema nemačkim vlastima, bio je led koji je pronađen na krilu aviona, a kao glavni krivac za tragediju proglašen je kapetan aviona Džejm Tejn.

Pogledajte sve golova Junajteda protiv Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA