≫ 

Albanci krvave glave davali izjave, pala hapšenja: Samo smo jeli hleb kad su nas Česi napali!

Pristalice tzv. Kosova nisu se provele dobro u Plzenju, iako su mere obezbeđenja bile rigorozne

  • 48
Češka - tzv. Kosovo

Foto: youtube.com

Češki ultrasi napali su navijače tzv. Kosova pre meča dve ekipe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a policija je imala pune ruke posla pre i posle utakmice.

Morali su sve vreme da paze na bezbednost gostiju policajci kako bi se sprečili incidenti, a mnogi navijači koji dolaze iz naše južne pokrajine tvrde da su ih napali dok su jeli.

 

- Živim u Gracu u Austriji, inače sam iz Gnjilana. Jeli smo hleb, a onda su nas napali maskirani ljudi. Ovo nije sportska atmosfera, nema ovo veze sa sportom - rekao je jedan od njih posle nereda, preciziravši da je njih 25 napalo grupu od 15 navijača.

- Nismo nikoga provocirali, napad je bio potpuno neočekivan. Došli smo zbog sporta, nismo imali želju bilo koga da provociramo. Mi smo većinom studenti, ja sam otac dvoje dece, ako bude moguće, odvešću ih na utakmicu, ako ne, videćemo. Policija je barem reagovala - naveo je drugi navijač.

 

Bilo je i hapšenja izgrednika, a prištinski mediji žale se da preko 200 Albanaca nije moglo da uđe na stadion, iako su svi imali karte - od njih su traženi češka dokumenta.

Inače, pre meča je grupa navijača došla ispred hotela u kom je bila smeštena reprezentacija i grmelo je "Kosovo je Srbija", a onda su usledili napadi na njihove navijače. Jedan je davao čak izjavu i pokazao da mu je stradala arkada.

Video: Poruka Žozea Murinja građanima Uba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Major

    15. novembar 2019 | 09:16

    Albanci srpske fudbalere ne pustaju ni da igraju na Kosovu, a ovamo dosli radi sporta, kao nemaju pojma sta je tim ludim cesima. Fukara, more, najobicnija bagra koju ne treba pustati ni u civilizovan WC u Evropi, a kamoli na utakmicu ili neko slicno mesto. Tragicno je sto se pojedini Srbi ili prave ludi ili jesu ludi. Kao da ne znaju sta se na Kosovu desavalo i desava se!

  • Boky Sw

    15. novembar 2019 | 09:06

    Sunce ti zarko pa ovi Cesi veci Srbi od nas samih,nisam verovao do sada ali posle zadnjih dogadjaja oni su nam malobrojna braca uz Spance u Evropi...

  • 123

    15. novembar 2019 | 08:33

    Hvala braco Cesi,hvala na podrsci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA