≫ 

Vlasti u Hagu zabrinute pred gostovanje Partizana: Svi strepe od dolaska huligana Den Haga!

Holanđani se plaše dolaska većeg broja pristalica crno-belih, a moraju da motre i na dve grupe ovdašnjih navijača koje se ne podnose

  • 20
Huligani, navijač, navijači Huligani na stadionu Den Haga; Foto: Guliver/Bryn Lennon/Getty Images

Vlasti u Hagu, ali i bezbedonosne stukture prilično su zabrinuti zbog dolaska navijača Partizana u pomenuti grad, o čemu ste pre nekoliko dana mogli da pročitate na Telegrafu, te su preduzete određene mere u samoj organizaciji utakmice kako bi sve sprečili eventualni problemi i bliski susreti nekoliko različitih grupa srpskih, ali i ovdašnjih pristalica dva kluba, koje se ne podnose.

Kako se može čuti u Hagu, Holanđane najviše zbunjuje činjenica da bi broj navijača Partizana koji večeras (19.00, Arena sport 1, RTS 1) dolaze na utakmicu, mogao da bude veći od broja karata koje su “isporučili” beogradskom klubu.

Crno-belima je, shodno kapacitetu stadiona Den Haga, sledovalo 750 ulaznica, ali je bivša gradonačelnica Polin Kristin Krik još u septembru donela oduku i naložila da se, iz bezbednosnih razloga, smanji sektor za gostujuće pristalice i da Partizanu bude dodeljeno 500 karata, što je i sprovedeno u delo.

Odluku Krikove je podržao i potvrdio i novi gradonačelnik Johan Remkes, a AZ Alkmar je pomogao da se sve to sprovede u delo, tako što je kupovinu ulaznica omogućio samo svojim navijačima i to isključivo onima koji imaju godišnje pretplatne karte.

FK Den Hag, navijači, bakjada Koreografija navijača Den Haga, koji su u dobrim odnosima sa huliganima Legije iz Varšave; Foto: Profimedia

Međutim, ne ide baš sve tako glatko, Holanđani se sada plaše mogućnosti da su navijači Partizana uspevali da se snađu za ulaznice privatnim kanalima i da će ih na stadionu “Karz Džins” biti mnogo više od predviđenog, a spekuliše se o brojci od 2.500 pristalica.

Lokalne vlasti jednako brinu i neslaganja frakcija crno-belih, koji bi se mogle naći na “neutralnom terenu”, ali još više ih brinu navijači Den Haga, koji važe za huligane u Holandiji i gaje veliku netrpeljivost prema simpatizerima AZ Alkmara, koji će takođe stići u Hag da podrže svoj tim u važnom meču Lige Evrope.

Na to treba napomenuti i da su huligani Den Haga u dobrim odnosima sa opasnim huliganima Legije iz Varšave, čije zastave redovno krase ogradu navijača haškog tima.

Takođe, kruži priča da je jedna od frakcija Partizanovih pristalica u dobrim odnosima sa lokalnim pristalicama Den Haga, pa se najavljuju i pojačane mere bezbednosti, kako na stadionu, tako i u gradu, kako ne bi došlo do bliskih susreta.

Pogledajte neke od snimaka navijača Den Haga koji važe za jedne od najopasnijih u Holandiji

Video: Vođa navijača Bajerna se svađa sa Delijama na Marakani

Samo pobeda ostavlja Partizan u igri za evropsko proleće, a do nje će biti jako teško doći jer večeras (18.55) gostuje AZ Alkmaru koji u poslednjih šest mečeva ima šest pobeda i gol-razliku 24:0. Kvota na dvojku je čak 6,25, dok je kec 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za AZ Alkmar - Partizan.

Arsenal bi večeras (21.00) mogao da overi plasman u 1/16 finala Lige Evrope pobedom ili remijem, ali Ajntraht ima isti cilj i potrebna su mu tri boda. Kec je 2,00, dvojka 3,60, dok je 3+ 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART na Arsenal - Ajntraht.

Video: Na ovom mestu sa šest metaka je upucan vođa navijača Partizana

(Od izveštača Telegrafa iz Holandije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    28. novembar 2019 | 11:53

    Da da,samo smo mi huligani! A sta sve njihovi navijaci rade,da te Bog sacuva!

  • bez straha

    28. novembar 2019 | 12:53

    Boje se ljudi..znaju da su Partizanovi navijaci najjaci i najludi i da se nikoga ne boje.Nisu to ovi u suknjicama delijkam koje samara ko stigne..

  • Buč

    28. novembar 2019 | 14:11

    Jos ako dodje 15 podrupa prve frakcije Partizana a nekako se provuče jos 17 grupa druge podrupe druge frakcije Grobara i nadju se karte 20 podrupa prve grupe treće frakcije Grobara e onda ce biti čupavo. Sve ukupno 300 frakcija Grobara ....prve grupe....samo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA