≫ 

Baklje, zapaljeni kontejneri i kordoni policije: Hiljade navijača PAOK-a na protestu protiv Vlade

Nije moglo da prođe mirno u Solunu

  • 6

Navijači PAOK-a iz Soluna održali su u četvrtak velike proteste u tom gradu, a hiljade njih su izašle na ulice tog grada isprovocirane sukobom sa Vladom Grčke.

Premijer Kirjakos Micotakis je u četvrtak zatražio da UEFA i FIFA reaguju i pozvao ih je u Atinu zbog reformi grčkog fudbala.

Sukob je iz domena sporta uleteo u domen politike jer se Olimpijakos pobunio što PAOK indirektno ima vlasnički udeo u još jednom klubu - Ksantiju. Uključila se i Privredna komora Grčke koja je zbog ovoga predložila da se PAOK i Ksanti izbace iz lige.

Greece Ownership Spat Soccer Foto: Tanjug/AP

To je kasnije bilo kapisla za prepucavanje atinskih crveno-belih i solunskih crno-belih, pa je Micotakis morao da se umeša.

- Fudbal je važan, ali smanjenja poreza, poslovi, dobre bolnice i škole su daleko bitniji. Napravićemo nacrt memoranduma gde će FIFA i UEFA da resetuju grčki fudbal. Pozivam vlasnike da iskoriste ovu poslednju priliku ili će biti isključeni iz evropskih takmičenja i oslobođeni značajnog izvora prihoda na duže vreme - rekao je Micotakis u parlamentu.

Ovo je izazvalo revolt navijača PAOK-a, čiji je vlasnik Ivan Savidis, grčko-ruski biznismen. Navijači su stoga pokrenuli proteste uz tvrdnju da vlada favorizuje Olimpijakos.

Greece Ownership Spat Soccer Foto: Tanjug/AP

Vlasnik pirejskog kluba je brodarski magnat Vangelis Marinakis, a oba vlasnika imaju u svom posedu i novine i televizijske kanale, što je čitav sukob dodatno pojačalo i putem medija.

Od tada su neki od navijača poručili da će čak ići i do suda, jer Olimpijakos hoće da prvenstvo osvoji na papiru, a u međuvremenu su palili baklje, sukobljavali se sa policijom i pravili haos po Solunu.

Video: Jagoda motri sa severa: Spektakularna koreografija Delija i poruka da se naježiš!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA