≫ 

Nikad veća fudbalska ludnica: Gori Balkan zbog tri velika derbija, na nogama i navijači večitih

Čak tri balkanska derbija imaćemo u sredu, kao i duel bratskih klubova Zvezde i Partizana u Rusiji

  • 9
Torcida Split, Hajduk Split Printskrin: Youtube/KN Torcida Split
Torcida Split, Hajduk Split Navijači Hajduka iz Splita na derbiju protiv Dinama; Printskrin: Youtube/KN Torcida Split

Pred nama je navijački i fudbalski potpuno lud dan za balkansko podneblje! Na programu su tri velika balkanska derbija, a takođe se igra i derbi Rusije između bratskih klubova Crvene zvezde i Partizana.

Derbi koji će izazvati najveću pažnju jeste duel Hajduka iz Splita i Dinama iz Zagreba. Najveći derbi Hrvatske doneće velika uzbuđenja u komšiluku. Iako Dinamo ima veliku bodovnu prednost i faktički je pred novom titulom, Splićani žele pobedu nad najvećim rivalom i da sačuvaju teoretske šanse za titulu.

Za ovaj meč je veliko interesovanje na Poljudu, severna tribina na kojoj je Torcida je rasprodata, a očekuje se i dolazak velikog broja gostujućih navijača iz Zagreba, pa nema sumnje da nas očekuje uzbudljiv derbi Hrvatske.

Ništa manje uzbudljivo biće i u Grčkoj, gde se u polufinalu Kupa sastaju PAOK i Olimpijakos. Nedavno su isti rivali igrali i u prvenstvu, takođe u Solunu i Olimpijakos je došao do velike pobede kojom se približio tituli. PAOK ima priliku za revanš u Kupu, a nema sumnje da nas ponovo čeka vatrena atmosfera koja je karakteristična za Grčku.

Ovi klubovi su takođe i bratski za Crvenu zvezdu i Partizan, pa nema sumnje da će i navijači večiti s velikom pažnjom ispratiti ovaj duel.

Osim PAOK-a i Olimpijakosa, gledaćemo u sredu i duel bratskih klubova večitih iz Rusije - Spartaka i CSKA iz Moskve. Najveći derbi Rusije igra se u okviru četvrtfinala Kupa, a duel je na programu na stadionu Spartaka.

Balkan će goreti i zbog derbija u BiH, gde se sastaju Borac iz Banjaluke i Željezničar. Duel klubova iz Banjaluke i Sarajeva uvek donosi i navijačke tenzije, što će upotpuniti balkansko navijačko ludilo za sredu.

Pored derbija koji su interesantni navijačima na Balkanu, izdvaja se i veliki derbi Francuske koji se igra u Lionu, gde istoimeni klub igra protiv Pari Sen Žermena u okviru polufinala Kupa Francuske. Rivalstvo dva kluba i navijačkih grupa je veoma jako, pa će i ovaj duel biti veoma interesantan.

Satnica fudbalskih derbija za sredu:

17.30 - Spartak Moskva - CSKA Moskva

18.00 - Borac Banjaluka - Željezničar

19.00 - Hajduk Split - Dinamo Zagreb

20.30 - PAOK - Olimpijakos

21.10 - Lion - PSŽ

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavisa

    4. mart 2020 | 13:17

    Kako derbi u Hrvatcku? Derbi, valjda ako su klubovi iz isti grad?

  • ♦️⭐⭐🇷🇸

    4. mart 2020 | 16:23

    Pa neigra partizan u Zagrebu 🇭🇷🇦🇱

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA