≫ 

Podeljeni na tribinama, ujedinjeni u bolu: Ultrasi zbog korone zaboravili na rivalstvo od 900 godina

Lepa fotografija iz Lombardije koja pati u žarištu virusa

  • 0
Atalanta - Breša Foto: Printscreen/ tuttomercatoweb_official

Bergamo i Breša, dva komšijska grada u srcu Lombardije, vekovima već gaje veliko rivalstvo. Nekada, tokom teritorijalne podele Italije žitelji ova dva grada opasno su se sukobljavali i ubijali međusobno, da bi se kasnije mržnja prenela na fudbal i rivalastvo lokalnih klubova Atalante i Breše.

Obe ekipe ne spadaju u sam krem italijanskog fudbala, nisu često ni igrali derbi u protekloj deceniji jer su bili u različitim rangovima, ali ovo rivalstvo koje je staro čak 900 godina i o kome je nedavno napravljena i sjajna reportaža (Derby Days Lombardia) dobilo je sada novu epizodu.

I to lepu. Korona virus koji seje smrt širom severa Italije i čije je središte baš u Lombardiji,, naterao je ultrase dva kluba na zajedničku akciju. Na jednom mostu ostavili su zanimljiv transparent sa natpisom:

- Podeljeni na tribinama, ujedinjeni u bolu!

Daj bože da, kada sve ovo prežive, navijači oba kluba smanje malo i gas u međusobnim okršajima i rivalstvu, a koliko se ne podnose pogledajte u snimku ispod. Malo je duži, ali i zanimljiv i možda naučite nešto novo u vreme izolacije i karantina.

Video: Kalčio storiko: Verzija fudbala koju igraju hrabri momci a ne mice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA