≫ 

Žestok okršaj Delija i Grobara kod Prokopa, bilo i pucnjave u sukobu!

Besni navijački rat i usred vanrednog stanja

Tuča navijača Zvezde i Partizana Printskrin: Youtube

Navijači Partizana i Crvene zvezde, one najratobornije frakcije oba tabora, sukobile su se danas oko 15 sati na potezu od Titovog muzeja, stadiona Partizana i Prokopa, gde se odigrao sukob kao iz akcionih filmova. 

Kako saznajemo, bilo je i pucnjave, što je poslednjih godina, nažalost, redovan način obračuna sve opasnijih navijačkih grupacija.

Do pisanja ovog teksta nismo uspeli da saznamo da li je neko od aktera velike tuče ranjen ili teže povređen.

Do udarnog okršaja došlo je pošto su, kako saznajemo, navijači Zvezde pripremili napad na protivnički tabor u blizini stadiona Partizana, u tuči je sa obe strane učestvovalo po 20-25 lica naoružani sada već standardnim "navijačkim rekvizitima" i tvrdim predmetima.

Sukob se najpre odigrao u okolini stadiona crno-belih, tu je došlo i do pucnjave, a kasnije se grupa razbežala, te se druga veća tuča desila kod železničke stanice Prokop.

Navodno, razlog pojačane tenzije među dve zaraćene strane poslednjih dana je "grafitaški rat" koji je buknuo na ulicama prestonice.

Ne zna se pouzdano ko je započeo sa šaranjem grafita druge strane, išarani su i murali nekih od preminulih pripadnika oba tabora, što je još više ustalasalo duhove, a epilog tenzije je današnja brutalna tuča.

Video: Potera policije u Beogradu i hapšenje jednog navijača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mad4red

    30. april 2020 | 00:06

    Grobari se nisu opametiti posle stradanja njihovog vodje i pogrešnog pravca koji prate godinama, kao da su i dalje "mutavi" Ovaj njihov pokušaj da se udruže i zaborave šta su jedni drugima radili neće dugo trajati. Trajaće toliko koliko i njihova "nevolja" Ovi pokušaji napada na pojedince grupe Delije koji više ne idu na utakmice i švrljanje sami svojih grafita sa potpisom Delija, lažirane pucnjave, podmićivanje ljudi u svojim redovima...drugari to ne rade navijači i u tom svijetu tako se ne funkcioniše i to ne opstaje. Ako već želite to, znate kako se to radi i odlično znate gdje možete naći ali prave, koje sigurno ne tražite. Mi smo to što jesmo a vi ste to što niste.

  • Djole

    29. april 2020 | 19:45

    Vi ste grobari najbrzi ste najbrzi

  • Sa lica mesta

    29. april 2020 | 19:42

    Crveno bele devojčice su otišle kući plakajući.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA