≫ 

Podignuta optužnica protiv navijača Dinama zbog poziva na silovanje srpskih žena i dece

Protiv šestorice mladića, navijača zagrebačkog kluba vodi se postupak u Zagrebu

  • 4
navijači dinama Foto: MN Press

Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv šestorice mladića, navijača Dinama iz Zagreba,  koji su u junu istakli transparent sa pozivom na silovanje srpskih žena i dece.

Optužnica tereti jednog 21-godišnjaka, trojicu 20-godišnjaka i dvojicu 22-godišnjaka, saopštilo je Državno tužilaštvo (DORH), prenosi portal index.hr.

Oni se terete da su se 11. juna oko 21 sat sastali sa više nepoznatih osoba, a nakon što je prethodno prvooptuženi napravio transparent koji "podstiče nasilje i mržnju prema pripadnicima jedne nacionalne manjine u RH". Na transparentu je, inače, u poslednjoj reči bilo stilizovano slovo "U".

Optužnica navodi da su šestorica optuženih, zajedno s drugim nepoznatim osobama, "motivisani netrpeljivošću prema pripadnicima druge nacionalne manjine i u nameri da kod drugih osoba izazovu nasilne oblike ponašanja, netrpeljivost i prezir prema osobama druge nacionalnosti", uz zapaljene baklje, istakli transparent . Tom prilikom su i glasno uzvikivali reči koje pozivaju na nasilje i mržnju.

Državno tužilaštvo je predložilo da šestorici opstuženih bude produžen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, a koji im je ranije određen rešenjem istražnog sudije.

Video: Uz šetalicu Miše Tumbasa, navijači Partizana upalili veliki broj baklji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    28. jul 2020 | 05:48

    Ima opasno da ih isude.

  • Ena

    28. jul 2020 | 11:19

    Imaju i ono zene i decu a niko nije dozivotno zasticen.Sto drugom cinis i radujes se tudjem zlu to te stigne kad tad.

  • Дејан Младеновић

    29. jul 2020 | 21:53

    То да је подигнута оптужница против тих навијача је само лажљива рвацка пропаганда--прошле године кад су рвати код Книна упали у Српски кафић ломили све и пребијали чак и дете ....само зато што су гледали утакмицу звезде. Исто су подигли оптужницу и ником ништа

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA