Separatistička provokacija ekstremnih navijača TSC-a: Meč sa Vošom su nazvali "južnim derbijem"

Velika provokacija navijača TSC-a

  • 22
Plavi bećari Foto: MN Press

Fudbaleri TSC-a domaćini su Vojvodini u 1. kolu nove sezone Superlige, a navijačka grupa je ovaj evropski derbi provokativno najavila.

Ove ekipe bile su hit prošle sezone, TSC je "eksplodirao" i bio je najveće osveženje šampionata, dok je Vojvodina "procvetala" u mandatu Nenada Lalatovića, što je na kraju krunisano Kupom Srbije protiv Partizana u sada već čuvenom niškom finalu.

Obe ekipe će igrati u Evropi, a navijači TSC-a, okupljeni u grupi "Plavi bećari", objavili su poruku u kojoj su provokativno nazvali utakmicu "južnim derbijem", što može imati separatističku konotaciju i aludiranje na teritorije "Velike Mađarske"

- Nova sezona počinje i naš voljeni tim kreće u marš protiv jedne od najjačih ekipa lige, to nam daje razlog za slavlje. Uz to, uspeli smo da uđemo u Evropu, imamo dobre šanse da u ovoj sezoni igramo na svom novom stadionu i sve počinje "južnim derbijem". Ali.. Pred praznim stolicama, što je ekstremno teško prihvatiti - napisali su "Plavi bećari".

A felső képen tizennyolcan vagyunk, az alsó képen száznyolcvanan. A felső kép egy hétköznapon készült kb 400km-re a...Posted by Blue Betyars on Thursday, 30 July 2020

Inače, u junu ove godine, ova navijačka grupa je obeležila 100 godina od Trijanonskog sporazuma uz transparent "100 godina tuge", pošto je taj dogovor 4. juna 2020. u Versaju bio jedan od mirovnih ugovora kojima je završen Prvi svetski rat.

Trijanonski sporazum je Mađarsku ostavio bez izlaza na more i tada je izvan Mađarske ostalo 3.3 miliona Mađara, a danas u zemlji naših severnih suseda postoje elementi koji zagovaraju reviziju Trijanonskog sporazume, poput desničarske neofašističke stranke Jobik.

- Tuga, bol, patnja, bes... Imamo puno osećanja. Pre 100 godina, zemlja je bila rastrgnuta perom, delovi nacije su bili zatvoreni u druge zemlje. Iako cilj nije bio samo raspodela teritorija, već i uklanjanje stranih delova nacije, ovde smo! To je osećaj koji nam daje snagu da nastavimo da se borimo. Nikada nećemo odustati!

Gyász, fájdalom, szomorúság, düh... rengeteg érzés kavarog bennünk. 100 éve egy tollvonással szakítottak szét egy...Posted by Blue Betyars on Thursday, 4 June 2020

Video: Radnički za utehu pobedio TSC na kraju sezone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bat

    31. jul 2020 | 10:15

    Zato ih treba ugasiti što pre, a njihov klub izbaciti u niži rang!

  • Patriota

    31. jul 2020 | 10:12

    Zna se ko stoji iza toga pa bi bilo dobro da drzava ne zmuri na ovu provokaciju

  • Babakaj

    31. jul 2020 | 10:34

    TSC i Pazar u šestu ligu pa nek se onda šepure.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA