Šamar za izraelske rasiste: Navijači pevaju "Mrzimo Arape", sad im klub preuzima moćnik iz UAE

Navijači koji pevaju da su "najrasističkija grupa", sada se suočavaju sa velikim udarcem

  • 1
FK Beitar Jerusalim Foto: youtube.com

FK Beitar Jerusalim, čiji su navijači ozloglašeni i već godinama šire najveću mržnju prema Arapima, pregovara sa investitorima iz UAE.

Ozvaničeno je da biznismen iz Emirata želi da investira u Beitar, koji na tribinama bodre ozloglašeni članovi grupe "La Familija".

Ova huliganska grupa širi mržnju prema Palestincima, redovna su skandiranja "smrt Arapima", a sada im sledi veliki udarac.

Arapski biznismen gaji prijateljske kontakte sa vlasnikom Mošeom Hogegom, imali su zajedničke poslove u prošlosti, a sve bi moglo da dobije i fudbalski nastavak.

Izraelski tajkun, Hogeg, kupio je klub 2018. u želji da popravi svoj imidž u Izraelu upravo borbom protiv rasizma navijača, a sada se Beitar nalazi pred istorijskom raskrsnicom.

Navijači redovno prave skandale kada se pojavi mogućnost da klub angažuje arapske fudbalere, priredili su pakao dvojici čečenskih igrača 2013. godine kada su angažovani, a emiratski biznismen je Sulejman Al Fahim, koji je ranije bio učesnik u poslovima Mančester sitija i Portsmuta.

- Volim navijače Beitara jer su posvećeni i lojalni timu, uskoro će shvatiti da ljudi u Emiratima žele mir i koegzistenciju. Ako postoji duh tolerancije, onda možemo da stvorimo atmosferu čistog prijateljstva - rekao je biznismen, a to se kosi sa stavovima La Familije.

Ova grupa je poznata po sloganu "zauvek čisti", aludirajući na to da klub neće imati Arape u ekipi.

Za klub su igrali muslimani iz drugih zemalja, ali se uprava nijednom nije osmelila da napravi korak ka dovođenju Palestinca ili Arapina iz zemalja okruženja.

Svojevremeno je, zbog dolaska čečenskih igrača, menadžer kluba Eli Koen nevešto pokušao da "opravda" potez i izazvao još veći skandal.

- Postoji razlika između evropskih i arapskih muslimana - rekao je tada Koen u želji da umiri navijače.

Inače, pre samo mesec dana, La Familija je bila deo nasilnih protesta, u kojima se skandiralo "Ovo je zemlja Jevreja, mrzimo sve Arape".

Video: Antivladini protesti u Izraelu: Primer držanja distance

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    15. septembar 2020 | 14:49

    Kao i obicno, mrziteljima svih boja se mrznja vraca kao bumerang. Svugde u svetu. Tako I treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA