≫ 

Vođa Delija prekinuo meč Zvezde! Šavija došao do klupe, pa palio baklju sa oko 10 navijača na Severu

Iako se utakmice u Srbiji igraju bez publike, navijači Zvezde su želeli da obeleže 10 godina od odlaska Branislava Zeljkovića Zelje, legendarnog vođe severne tribine

Šokantna scena viđena je u TV prenosu tokom meča Crvene zvezde i Zlatibora, kada je u jednom momentu meč prekinut i to zbog dolaska vođe navijača na atletsku stazu u restriktivni prostor gde su klupe ekipa.

Legenda severne tribine, Vladimir Šavija, došao je do klupe Crvene zvezde, tu je kratko razgovarao sa Dejanom Stankovićem, trenerom ekipe.

Kako saznajemo, razlog Šavijinog "upada" na Marakanu jeste obeležavanje 10 godina od je "Sever" ostao bez svog legendarnog komandanta, Branislava Zeljkovića Zelje.

Upravo je Zeljković bio jedan od vođa Delija koji je išao na ratište tokom devedesetih kao dobrovoljac, sa mnogim drugim navijačima Zvezde, koji su želeli da mu na ovaj način iskažu poštovanje.

Nekoliko minuta je trajao prekid, a za to vreme je vladalo "natezanje" između delegata, policije i vođe Delija.

Na kraju se on vratio na Sever, gde je bio istaknut transparent u čast Zeljkovića, na kojem je pisalo:

- 10 godina je prošlo, četnici Sever te i dalje vole - pisalo je na transparentu, a onda je Šavija upalio baklju, misleći da policija neće pustiti ostale Delije na Sever, ali je baš u tom momentu i ostatak navijača dobio dozvolu policije da uđe na tribinu.

Inače, Zvezda je na ovom meču zabeležila pobedu posle velikog preokreta, pošto je do 70. minuta gubila sa 2:0, a zatim za 15 minuta postigla četiri gola i prošla u narednu fazu takmičenja.

Pogledajte i fotografije sa Marakane:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    16. novembar 2020 | 20:46

    O čemu vi pišete? Da li znate uopšte šta je to navijač? Ovakvi likovi to sigurno nisu. Pa još legendarni. Po čemu, ha, ha,... To su kriminalci obični a ne navijači. I još nešto. Imam više utakmica nego sve te vođe zajedno. Nisam nikakav Delija. Ja sam NAVIJAČ CRVENE ZVEZDE.

  • Krlja

    16. novembar 2020 | 20:27

    Ajde ni ovo nemojte da sankcionisete...Lepo Englezi skinuse ogradu...ko udje 3godine ne izlazi sa robije. Samo kod nas divljaci vladaju...nema vise dece na tribinama jer tuce su redovna pojava...ako je neko hteo da da pocast nekom navijacu ode na groblje i upali mu svecu,a ovo je vandalizam...dokle god to budete trpeli takav ce nam i fudbal biti...sramota

  • RUS

    16. novembar 2020 | 20:45

    VODJA NAVIJACA!!!STA TO ZNACI?navijam za klub koji VOLIM,Sta ce mi vodja,znam gde je stadion... ZATO SMO I PALI....NISKO....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA