Kako izgleda Kotež posle upada Grobara: Nisu dirali samo 1 mural, ostavili Delijama bolnu "uspomenu"

Obišli smo kraj koji je tvrdo jezgro navijača Zvezde, koji je tokom noći prešaran u crno-belo

Navijači Partizana tokom noći su upali u Kotež, leglo navijača Crvene zvezde, gde su prekrečili murale cveno-belih koji su godinama bili obeležje ovog kraja.

Među muralima koji su prekrečeni bio je i onaj posvećen Marku Ivkoviću Jagodi, navijaču Zvezde čija je godišnjica ubistva obeležena pre dva dana, 21. novembra.

Grobari su uništili sve murale koje su crveno-beli godinama iscrtavali u svom kraju. Na uništenim muralima crveno-belih su crna farba, kao i grafiti i "potpis" onih koji su to uradili - Grobari, Iz Principa i Leva strana.

Dan kasnije, obišli smo Kotež kako bi videli kako izgleda ovaj kraj nakon upada Grobara, gde se prema informacijama koje su dostavljene Telegrafu, velika brojka navijača Partizana okupila i sa oko 20 automobila upala u naselje, kako bi uništilo grafite i iscrtalo svoj.

Grobari su u kraju Delija ostavili i bolnu "uspomenu" u vidu precrtanih grafita, a jedini grafit koji je trenutno netaknut jeste onaj koji su Grobari napravili tokom noći - Leva strana.

Ipak, Grobari su ostavili samo jedan grafit Delija netaknut, onaj u kojem je priča o Kosovskom boju i prijateljstvu s Rusijom. Kako izgleda Kotež posle upada Grobara, i koji mural Delija nisu precrtali, pogledajte u videu na početku teksta.

Pogledajte i galeriju uništenih murala Delija.

Pogledajte i kako su nekada izgledali ovi murali u Kotežu:

Video: Kako je izgledao Kotež pre upada Grobara i uništavanja grafita Delija?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin-nikad jugosloven

    23. novembar 2020 | 16:21

    Precrtali mural Jagode ubijenog Srbina od strane Turčina??? Pa to može da začudi samo nekog ko ne zna ko su franjevci. Uvek protiv Srba i uz srpske neprijatelje, pa čak i kad su Turci i Šiptari u pitanju. Ne čudi kad se zna da su Partizan osnovali hrvatski vojni oficiri medju kojim je bio tadašnji pukovnik Franja Tudjman koji je kasnije bio i predsednik JSD Partizan, od reprezentativaca Pavelićeve NDH iz FK Gradjanskog čiji je vlasnik bio Maks Luburić (Bobek, Zebec, Vratan, Glaser, Rupnik, Matekalo, Brozović...), i čije su legende i čelnici javno čestitali prijem Kosova u UEFA , doveli predsednika FS Kosova Fadilja Vokrija kao svog specijalnog gosta u loži u Elbasanu na utakmici sa Skenderbegom i posle toga mu pisali srceparajuće čitulje iako je samo par dana pre smrti zabranio humanitarnu utakmicu za srpsku decu iz Gračanice. Šta drugo očekivati od takvih ? Oni se i dan danas kriju iza Jugoslovenskog prefiksa a zna se da im je prava adresa Zagorska 32.

  • Blok 45

    23. novembar 2020 | 16:27

    Zašto grafit posvećen Jagodi degenerici raspali?

  • MILOSC

    23. novembar 2020 | 17:57

    Koji crni navijaci to su poltroni aktuelne vlasti klasicne secikese… ko zna sta rade zarad sitnih interesa.Kako Vam ne smeta plata od 400e u Srbiji kako Vam ne smeta sto Vam se roditelji muce babe dedovi..Skrabate I niste za bolje.Nema tu kod Vas 2% navijaca sto je najbolje vi to i znate pravi grobari i ne idu na utakmice.Fuj olosi.Lozite klince zarad sitnih interesa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA