≫ 

Hrvatski mediji prozivaju Delije zbog parole na derbiju: Nazvali ih "narikačama"

Mediji u Hrvatskoj baš ne mogu da prebole kada Delije pominju Knin

  • 11
FK Crvena zvezda, 164. večiti derbi, parola Foto: Telegraf

"Uskrs bez Kosova. S Olujom u Knin. Tako to ide kad si asimilirani Srbin" - pisalo je na transparentu navijača Zvezde na tribinama Marakane za 164. večiti derbi.

Kao što se očekivalo ovakav transparent se nije dopao Hrvatima koji su odmah u mediji preneli poruke Delija.

Crvena zvezda je pobedila Partizan (1-0) u 30. kolu prvenstva te praktično došla na korak od titule.

Na portalu 24 sata su transparent videli na sledećio način:

- Delije su se i ovaj put potrudile da kontroverzan natpis završi na ogradi Marakane. Uskrs bez Kosova. S Olujom u Knin. Tako to ide kad si asimilirani Srbin - pisalo je na transparentu Delija, navijača Zvezde koji su poznati po ekstremističkim stavovima, transparentima Vukovar na ćirilici i divljenju tenku koji je njihov klub doveo pred Marakanu.

- Iako su Delije opet došle u prvi plan s ovim natpisom, ovo je zapravo 'kamilica' obzirom na njihove pređašnje poruke. Fotografija četničkog vođe i ratnog zločinca Draže Mihailovića je već standardni deo njihovog repertoara, a pre dve godine su sramotnom provokacijom prevršili svaku meru.

Hrvati o navijačima Zvezde Printskrin: 24sata.hr

- Uoči utakmice protiv Jang Bojsa u Ligi šampiona osvanuo je tenk ispred Marakane, iz beogradskog kluba poslali su smešno saopštenje u kojem su rekli kako je tenk zapravo deo kulturne baštine. Da, svaka sličnost sa stvarnim tenkovima koji su 90-ih do temelja razorili hrvatski grad bila je - slučajna.

- Inače, tenk je dobio mesto ispred murala generalske kape ratnog zločinca Ratka Mladića čime Zvezda i njeni navijači nastavljaju slaviti simbole agresije na susednu državu. Neki srpski mediji navode kako se radi o tenku T-55 "koji je zaplenjen iz Vukovara" Na njemu je i zastava, a Zvezda ju je predstavila ovako:

- Marakana od sad ima još jednu atrakciju - stoji u tekstu portala 24sata.hr.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pex

    8. april 2021 | 16:29

    Cek bre kako su oni procitali to pise na cirilici, ili imaju prevodioca ili su zaista asimilovani srbi.

  • Vitez Koja

    8. april 2021 | 18:23

    Hrvatima je nacionalni identitet napravljen na ustaštvu, odnosno na mržnji prema Srbima.Oni se vređaju zbog tenka, a svake godine slave etničko čišćenje nad Srbima, koje su uradili sa Američkim i Evropskim fašistima.Očekujem kako je krenulo i da slave dan otvaranja logora Jasenovac i Gradiška.Razbili su Jugoslaviju zbog zapadnih interesa i sebi napravili državu takvu, da umesto šahovnice mogu kao grb da stave bananu, koja bi ih najbolje opisala.

  • ...

    8. april 2021 | 16:49

    Hahhahah, mozete samo da komentarisete. Ne kazu dzabe, za dobrim konjem se i prasina dize.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA