Kakva fešta u Africi zbog Čelsijeve titule: Stotine navijača istrčalo na ulice u Gani, Nigeriji...

Očigledno Plavci imaju veliku bazu obožavalaca

  • 0
FK Čelsi, navijači Foto: Twitter / Printscreen

Ekipa Čelsija uspela je da slavi u finalu Lige šampiona protiv Mančester sitija i da na taj način vrati pehar u London. Strelac pobedničkog gola bio je Kai Haverc na asistenciju Mejsona Maunta pred kraj prvog poluvremena.

Plavci imaju veliki broj simpatizera širom sveta, a naročito u Africi gde se njihova pobeda protiv Građana proslavila na veličanstven način. U Gani je tako na ulice istrčalo na stotine navijača, pripremili su rekvizite i muzičke instrumente, pevali su navijačke pesme i sjajno su se proveli.

Sve je izgledalo kao pravi karneval i u Nigeriji, gde su pristalice Plavaca sa sve životinjama izašli u šetnju. I tu smo imali priliku da vidimo dobrih nekoliko stotina prisutnih, koji su se kretali niz ulicu kao neka vrsta vojske.

Prema pisanju afričkih medija, slične proslave viđene su još u Keniji, Tanzaniji, Obali Slonovače... Što će reći da Čelsi definitivno predstavlja pravi brend na ovim prostorima. I zaista – sve je lepše uz navijače.

Video: Zvezdina emotivna proslava: Da se nebo opet otvori...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA