≫ 

Vučić uručio zastavu Filipoviću, pa se obratio džudistkinjama koje mogu na tzv. Kosovo u Tokiju

Predsednik Srbije poželeo sportistima uspeh pred put u Tokio

  • 12
Aleksandar Vučić sportisti olimpijski tim

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upriličio je prijem za olimpijski tim Srbije, koji će u Tokiju braniti boje naše zemlje na Olimpijskim igrama od 23. jula do 8. avgusta.

Vučić je poručio da je Srbija izdvojila maksimalna sredstva da sportisti mogu da se pripreme za takmičenje, a obezbeđene su i nagrada za osvajače medalja, koje su najveće u regionu.

Tokom govora Vučić je posebno obratio takmičarkama koje se takmiče u džudou, jer one mogu da se sastanu sa predstavnicama tzv. Kosova i poručio im da se one fokusiraju samo na sport, kao i da na njih niko neće vršiti nikakav pritisak kada je politika u pitanju.

- Veliko vam hvala što ste ovde, srećan sam da mogu da vam poželim sreću pred Olimpijske igre i da vam zahvalim za poseban trud i rad koji ste uložili. I pored čuvenog olimpijskog pravila "važno je učestvovati", mi se nadamo medaljama i pobedama. I hoću posebno da kažem našim takmičarkama u džudou, pošto će imati u konkurenciji takmičarke tzv. Kosova. Milice i Marice, vi se bavite sportom, ne brinite ni za šta drugo, mi vas nećemo terati ni na kakve političke akte, od vas ne tražimo ni da napuštate postolja ili bilo šta, vaše je da se bavite sportom, mnogo truda i rada ste uložili u ovo takmičenje - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić sportisti olimpijski tim

Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je istakao da su premije najveće u regionu za osvajanje medalja, kao i da su one za srebro i bronzu veće i od Rusije.

- Mi smo spremili kao država koliko smo mogli. Ima ispred nas nekoliko baltičkih zemalja, Italija... za srebro i bronzu smo podigli nagradu, najveći smo u regionu, a za srebro i bronzu smo i ispred Rusije, to je mali znak zahvalnosti. Nadam se da ćemo kako naša ekonomija bude napredovala, dodatno da podižemo i nagrade za medalje.

- Imali smo u Pekingu tri medalje, u Londonu četiri, u Riju smo doneli 8 medalja. Ne smem da vam kažem da se nadamo sada više medalja. Svakoj medalji ćemo se radovati u bilo kom sportu, vi ste ponos Srbije i uzor mladih ljudi. Za sve možete da se obratite našoj ambasadi u Japanu, tamo imamo sjajne ljude. Vidim da su se Arsović i Mačković oporavili, nadam se da će se i Sonja i Milan Vasić oporaviti. Verujem u snagu Srbije i verujem da ćemo pokazati kako se borimo za Srbiju koliko naša zemlja ima kvalitetnih sportista. Želim vam da do kraja ostanete u Japanu i da se vratitite sa najvećim uspehom - istakao je Vučić, koji je zatim i predao olimpijsku zastavu kapitenu vaterpolo reprezentacije Filipu Filipoviću.

Maja Ognjenović i džudista Aleksandar Kukolj dobili su amajlije od Božidara Maljkovića i ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, a Maljković je poručio sportistima da se bore maksimalno.

- Ja bih počeo od te amajlije koju čete dobiti, ona je simbol Srbije i otpora, raste na našim lepoticama, Tari i Kopaoniku, to je najlepši četinarski cvet, biljka koja je poznata širom sveta, ta amajlija će vas čuvati od svega i od uroka što se kaže i od ove opake bolesti. Pre stotinak godina jedan veliki čovek revolucionar je rekao, naša obaveza je da pobeđujemo, ja isto kažem, na to nas teraju naša istorija, uspesi i rejting u svetu.

- Idemo da se borimo sa mnogo samopouzdanja, moje pravilo trenersko celog života je bilo, daj najviše što možeš tog dana i mirno spavaj. To pravilo jako dobro praktikuje i najveći od naših sportista, Novak Đoković. Želim da i vi uzmete malo tog pelcera, dva grama tog mentaliteta i biće sve u redu. Hvala državi što nam je obezbedila sredstva, nikome ništa nije nedostajalo, a ništa luksuzno nismo potrošili, a imali smo rekordna ulaganja samo da se vi dobro spremite. Neka živi večno Srbija - rekao je Maljković.

Aleksandar Vučić sportisti olimpijski tim

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Filip Filipović je zahvalio na prijemu i svemu što je država obezbedila za sportiste, a navijače je zamolio da šalju pozitivnu energiju.

- Imali smo sjajne pripreme, hvala državi što nam je obezbedila uslove da praktično dođemo do ove poslednje faze, ono što bih poželeo kolegama sportistima, znanje imaju, ne bi ni bili ovde da nisu pokazali veštine. Mi ćemo se truditi da u Tokiju budemo uspešni, zamolio bih sve da nam samo šalju pozitivnu energiju, sve ostalo je u našim rukama - zaključio je Filipović.

Aleksandar Vučić sportisti olimpijski tim

Foto: Tanjug/Rade Prelić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna3112

    9. jul 2021 | 14:45

    Neka vas vodi misao da je Srbija svim srcem uz vas

  • Brundo

    9. jul 2021 | 14:35

    Odmah napustiti takmicenje i postolje ukoliko dodje do susreta sa takmicarima narko paradrzave.Istog momenta bez cekanja i izuzetaka.

  • stevo

    9. jul 2021 | 17:09

    Puno puno srece i uspeha nasim sportistima u Tokiju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA