≫ 

Ameri šalju 613 takmičara u Tokio, najstariji ima 57 godina, najmlađi 15, žena ima više od muškaraca

Olimpijski tim SAD brojaće 613 takmičara, što je drugi najveći broj sportista koji ova zemlja šalje u istoriji olimpijskih igara

  • 1
bem adebajo Foto: Tanjug/Ap

Da će olimpijski tim Sjedinjenih Američkih Država u Tokiju biti jedan od najbrojnijih na takmičenju nije novost, Ameri su sportska sila, a tome u prilog ide i podatak da će na predstojećim Igrama imati drugi najveći broj učesnika u istoriji - 613.

Samo jednom su imali više, i to kada su bili domaćini u Atlatni 1996. godine - tada 648.

- Tim SAD je spreman. U našem rosteru su 612 izvanrednih sportista, jedan od najboljih timova ikad, svi koji su se kvalifikovali da bi nastupali u Tokiju - poručili su iz Olimpijskog komiteta jedne od najmoćnijih država sveta uz objavu o konačnom broju atleta koji će predstavljati SAD u Tokiju.

Treći put uzastopno olimpijski tim SAD ima više žena (329) nego muškaraca (284), među kojima je 193 učesnika ranijih Igara i 104 osvajača medalja, od toga 56 zlatnih.

Najmlađi član olimpijskog tima je plivačica Keti Grims koja ima samo 15 godina, a najstariji je takmičar u jahanju Filip Daton sa 57 godina.

Datonu će ovo biti sedme olimpijske igre, dosad je osvojio tri medalje (1996, 2000 i 2004. godine), ali kao Australijanac, a u međuvremenu je postao državljanin SAD.

Video: Spremni za odbranu zlata: Otvoreni trening vaterpolista pred polazak na Olimpijske igre u Tokio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA