≫ 

Neverovatan propust Poljaka, moraju da vrate šestoro plivača iz Tokija zbog administrativne greške

Takmičari koji se već nalaze na licu mesta, moraju nazad jer njihov Savez nije ispunio sve potrebne procedure za registraciju

  • 1
Anja Crevar Foto: MN Press

Poljska javnost je šokirana jer će ta zemlja imati šestoro učesnika manje na Olimpijskim igrama u Tokiju samo zbog administrativnog propusta za koji su odgovorni ljudi u plivačkom savezu te zemlje, pišu tamošnji mediji. 

Naime, šestoro plivača, koji su, da situacija bude još neprijatnija po sve, već otputovali za Tokio, moraju da se vrate jer im je učešće na Igrama onemogućeno.

Dakle, godine njihovog rada, treninga, odricanja i žrtve su "pale u vodu" samo zbog toga što Plivački savez Poljske nije ispunio sve potrebne procedure neophodne za registraciju svojih takmičara u Tokiju.

Razočarani, šokirani, šestoro plivača sada momentalno zahteva ostavku predsednika Saveza Pavela Slominskog.

Poljski plivački savez se u međuvremendu oglasio kako bi javnosti objasnio čitavu situaciju gde je istovremeno i potvrdio da se šestoro plivača vraća iz Tokija.

U saopštenju predsednik Saveza Paveł Słominski na vrlo komplikovan način objašnjava sve procedure u vezi sa registracijom sportista za Olimpijske igre, a takođe krivi Svetsku plivačku federaciju (FINA) i Poljski olimpijski komitet za čitavu situaciju u kojoj najviše ispašta grup poljskih plivača.

Poljski mediji navode da je Slominski saopštenje iskoristio i da Plivački savez pohvali "dostignućima" kao što je organizovanje evropskog prvenstva U-15 u vaterpolu.

Video: Spremni za odbranu zlata: Otvoreni trening vaterpolista pred polazak na Olimpijske igre u Tokio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DrKon

    19. jul 2021 | 11:09

    Ma šta vas briga bar nećete plivati sa maskama protiv covida 19 🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA