Olimpijska sampionka iz prve ruke opisala pakao sa procedurama u Tokiju

isinbajeva je na licu mesta i ovo su njena zapažanja

  • 0
Jelena Isinbajeva Foto: AP/Tanjug

Čuvena ruska atletičarka, danas članica Međunarodnog olimpijskog komiteta Jelena Isinbajeva, doputovala je u Tokio odakle se javila da svoje pratioce, javnost, Ruse, čitav svet, obavesti o tome kakve sve procedure moraju da prođu svi sportisti, svi učesnici predstojećih Olimpijskih igara, i šta ih sve čeka na licu mesta kada je reč o primeni mera organizatora na kontroli korona virusa.

Evo njenih zapažanja koje je svela u šest tačaka.

1. Test na korona virus radi se svaki dan tokom boravka u Tokiju (to je odluka Međunarodnosg olimpijskog komiteta).

2. Karantin koji nije strog traje 14 dana za sve članove olimpijskih timova. Za to vreme ne može se koristiti gotovo ništa od hotelskog sadržaja, spa, fitnes, bazeni i tako dalje. Nema ni izlaska u grad, obilaska gradova, nema komunikacije sa lokalcima... Zabranjena je i poseta olimpijskom selu za vreme karantina.

3. Članovi olimpijskih ekipa mogu prisustvovati bilo kom takmičenju, ali prethodno moraju da bukiraju mesto na tribinama jer su ona striktno limitirana.

4. Preporučeno je da se drži distanca od takmičara koja mora da bude dva metra ukoliko komunicirate sa njima.

5. Obavezna je upotreba aplikacije (COCOA) i nošenje maski uvek i svuda.

6. Posle dvonedeljnog srednje strogog karantina, sve hotelske usluge biće otvorene za sve članove olimpijskih delegacija. Takođe će im biti omogućeno korošćenje javnog prevoza i obilazak grada. Rezervacija za sve sportske događaje ostaje,  kao i zabrana ulaska u olimpijsko selo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA