≫ 

Novak pred put u Tokio poručio: "Nema veće časti od igranja za Srbiju", a onda otpevao Bože pravde

Najbolji teniser sveta istakao da je motivisan i spreman da napadne zlato u Tokiju

  • 9

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kreće put Tokija, gde će učestvovati na Olimpijskim igrama, što je jedino takmičenje koje dosad nije osvojio u karijeri.

Đoković u Tokio ide kao prvi favorit, kao reket broj jedan i kao čovek koji je izjednačio rekord najvećih rivala po broju Grend slem pehara, pošto je na Vimbldonu došao do svoje 20. GS titule, koliko imaju i Federer i Nadal.

Mnogih Novakovih rivala neće biti u Tokiju. Od igara su odustali i Federer i Nadal, kao i Beretini sa kojim je igrao finale Vimbldona. Glavni rivali Đokoviću biće Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev.

Novak je na aerodromu Nikola Tesla pred put u Tokio izneo svoja očekivanja pred Olimpijske igre, što možete uživo da gledate i u videu na početku teksta.

Ovo će Novaku biti četvrto učešće na Olimpijskim igrama. Debitovao je u Pekingu 2008, gde je osvojio brnzu, zatim je u Londonu zaustavljen u polufinalu, a potom je poražen i za bronzu od Del Potra. U Riju je takođe Del Potro bio koban po Đokovića, jer ga je porazio u prvom kolu posle velike bitke.

- Nema lepšeg osećaja nego krenuti na Olimpijske igre iz svoje zemlje na najlepši način, imam najveći cilj, idem na zlato, to ne krijem. Zacrtao sam ciljeve pre početka sezone, sva četiri Grend slema i zlato na Olimpijskim igrama. Imao sam mnogo mečeva koje sam dobijao, kada igrate za svoju zemlju to je najlepši osećaj koji možete da doživite. Imao sam tu sreću da sam osvojio oba timska takmičenja za Srbiju, nedostaje mi samo zlato na Olimpijskim igrama, spreman sam i motivisan.

Novinari su upitali Novaka o timskom duhu u Olimpijskom selu i da li planira da poseti i ostale srpske sportiste.

- Olimpijske igre su najvažnije takmičenje u sportu, nigde drugde kao sportista ne možete da se osetite tako kao na OI. Ono što Olimpijske igre razlikuje od drugih takmičenja jeste da ste u Olimpijskom selu sa svim sportistima iz drugih zemalja, možete da jedete na istom mestu, spavate pod istim krovom. Ne znam da li ćemo moći sada da se družmo, zbog novih protokola. Taj osećaj mi je dao veliki podstrek za moju individualnu karijeru. Mi iz tenisa možemo da se takmičimo tokom cele godine, ali atletičari se recimo spremaju četiri godine samo za Olimpijske igre. To je zabavno i korisno za svakog od nas da podelimo neka iskustva i znanja.

Upitali su ga i da li je zadovoljan pripremama u Crnoj Gori.

- Ne bih rekao da je nekonvencionalni način priprema, već izvlačenje najboljeg iz sebe u datom momentu. Ja nisam samo teniser, već sam i roditelj i suprug, moram i drugim stvarima da se posvetim. Bila je odlična atmosfera, sjajno vreme i dali su mi vetar u leđa za Tokio. Što se tiče turnira, ima mnogo otkaza,  ali mnogi igrači su tamo, izdvojio bih Medvedeva, Cicipasa i Zvereva. Dug je turnir, svašta može da se desi, finale se igra u tri seta, ali Olimpijske igre nose drugačiji pritisak, ja ću OI tretirati kao i svaki drugi turnir.

Na kraju su Novaku pustili i himnu Bože pravde, nakon čega je on ustao i otpevao himnu.

Video: Himna za našeg junaka: Novak u Tokio ispraćen sa Bože pravde, pevao punog srca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA