≫ 

Japanska policija pronašla odbeglog afričkog olimpijca, srušen mu je san, sledi mu deportacija

Uganđanin Džulius Sekitoleko je u Japan otputovao sa željom da tamo ostane da radi, ne da uzme medalju

  • 2
džulius sekitoleko Foto: instagram/juliusssekitoleko

Nedavno je vest dana iz Tokija stigla iz tabora uganđanske olimpijske selekcije koju je iznenada, a da prethodno nije rekao reč nikome, napustio dizač tegova Džulius Sekitoleko. U poruci koju je ostavio zemljacima iz olimpijskog tima napisao je da se sve njegove stvari vrate supruzi, a da on, kako je napisao, ima jednu jedinu želju u Japanu - da ostane da radi u toj zemlji.

Odluka da napusti olimpijski tim je usledila pošto je Sekitoleko saznao da ga neće biti u postavi koja će izaći na borilište u petak.

Uganđani su inače smešteni u mestu Izumisano, u prefekturi Osaka, a ubrzo pošto je pronađena Džulijusova poruka, alarmirana je policija koja je, kako danas pišu tamošnji mediji, locirala i privela begunca.

Policija je locirala odbeglog Uganđanina na železničkoj stanici u Nagoji u ponedeljak, a dan kasnije, u 40 kilometara udaljenom gradiću Jokaiči, prefektura Aiči, uspela da ga konačno uhvati i privede.

Kako se kasnije saznalo, Sekitoleko je u tom mestu imao konekciju koja je trebalo da mu pomogne sa prebivalištem i pronalaženjem posla, s obzirom da u prefekturi Aiči živi 150 Uganđana. Sa sobom je u trenutku hapšenja imao samo mobilni telefon.

Međutim, dizač tegova nije uspeo da sprovede svoj naum, pošto ga je policija preduhitrila i sada će, kako stvari stoje, biti deportovan kući.

- Pronađen je u kući koja pripada ljudima sa kojima je bio na vezi. Nije se opirao hapšenju. Sa policajciam je pričao otvoreno. I dalje pokušavamo da utvrdimo motive zbog kojih se odlučio na beg - rekao je šef policije Aiči prefekture.

Sekitolekov beg je otvorio mnoga druga pitanja, pre svega ono koje se tiče strogih mera za sportiste u Tokiju, jer je na osnovu slučaja ovog Uganđanina jasno da takmičarima ne predstavlja ni najmanji problem da prekrše propise.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PECA

    20. jul 2021 | 17:15

    Jedva ga pronašli, stopio se u masu sa Japancima.

  • Skids

    21. jul 2021 | 11:19

    Ostavite čoveka na miru i ja se nebi vraćao u Ugandu sad če tano da ga skuvaju u kazanu i da ga pojedu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA