≫ 

Nemci bili vreća za udaranje Rišarlisonu i Brazilcima, napadač Evertona dao tri, mogao još tri gola!

Dani Alveš i družina posle impresivnog prvog, poptuno stali u drugom poluvremenu, na kraju stigli do zaslužene pobede od 4:2

  • 2
Brazil - Nemačka, fudbal, Olimpijske igre Foto: Tanjug/AP

Fudbalske selekcije Brazila i Nemačke odigrale su potpuno neravnopravan duel u Jokohami na startu olimpijskog turnira, zavrešen na kraju pobedom Južnoamerikanaca 4:2 (3:0), i ne preterujemo ako kažemo da su Dani Alveš, Rišarlison i družina mogli da daju još toliko golova selekciji koju vodi Štefan Kunc.

Neverovatan je bio upravo napadač Evertona u prvom poluvremenu, do 30. minuta rezultat je glasio 3:0 u korist Brazila uz het-trik Rišarlisona koji je mrežu "Pancera" pogađao u 7, 22. i 30. minutu.

Mogao je Rišarlison još dva-tri puta u prvom delu meča da matira nemačkog golmana, svet je mogao svedočiti strašnom poniženju nemačkog tima, koji je bio na pragu katastrofe pred kraj poluvremena kada je Brazil imao i penal.

Raspucani Rišarlison se ipak nije latio lopte, uradio je to Akunja i promašio, ali ni u tom trenutku niko nije ni pomislio da bi Nemci u nastavku mogli da se vrate iz "mrtvih".

Nemci kao Nemci, bez predaje, bez kompromisa, uspeli su da pobiju sve prognoze koje su bile na snazi posle prvog dela igre, i sa dva gola, preko Amirija (57) i Ahea (83), došli u potpuno neverovatnu poziciju - da čak uzmu bod u meču u kojem su u većem delu bili samo "vreća za udaranje".

Na kraju, ipak, Brazilci su se konsolidovali, sprečili senzacionalan ishod meča i pogotkom momka koji "za hleb" zarađuje u Leverkuzenu, Paulinja, konačno rešili pitanje pobednika u nadoknadi vremena.

U okviru iste grupe u kojoj su Nemci i Brazilci, selekcija Obale Slonovače je savladala Saudijsku Arabiju rezultatom 2:1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    22. jul 2021 | 17:50

    izgleda da ste zaboravili kako su nemci razmontirali brazilce kad je bilo veoma bitno 7:1 na svetskom prvenstvu u brazilu a olimpijske igre nikog i ne ingteresuju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA