≫ 

Basketaši Srbije dobili i drugi meč na OI: Bulut "spavao" do finiša, Holanđani imali šut za pobedu

Posle Kine, "pala" je i Holandija rezultatom 16:15 * Dušan Domović svoj prvi koš dao tek na dva minuta do kraja

  • 4
Basket 3x3

Printskrin: RTS

Basket 3x3 reprezentacija Srbije nastavlja da "deli lekcije" na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto su u rasponu od tri sata zabeležili i drugi trijumf!

Nakon što su u uvodnom meču slavili protiv Kine rezultatom 22:12, ekipa u sastavu Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić dobili su i Holandiju, doduše posle drame, rezultatom 16:15.

Sistem je takav da se u tri dana igraju po dva meča, zatim još jedan četvrtog dana. Ukupno ima osam ekipa, igra svako sa svakim, a prve dve idu u polufinale. Od 3. do 6. mesta razigrava se za još dva u TOP 4.

Majstorović je dvojkom otvorio meč, ali su Holanđani vrlo brzo izjednačili na 2:2. Posle četiri minuta igre na semaforu je stajalo 4:4, dok su obe ekipe bile opterećene faulovima. S tim da je Srbija bila u nešto povoljnijem položaju, pogotovo što smo vodili sa 7:4.

Mihailo Vasić je na 5.40 do kraja ubacio dva bacanja za velikih 9:4, a zanimljivo da su u tom trenutrku trojica igrača imali po tri poena. Jedino se Bulut nije upisao u igru - iako je Kinezima nešto ranije ubacio 11 poena.

Možda Bulut nije bio košgeterski raspoložen, ali je na 3.40 do kraja sjajno asistirao Vasiću koji je pogodio za 11:7. Ipak, isti igrač je bez potrebe napravio taj 7. faul za bonus, dao Holanđanima dva slobodna bacanja - ali su oni samo jedno iskoristili.

Holanđani su preko Vorna pogodili dve dvojke, zatim i Sluater još jednom, i na semaforu je stajalo 14:12 za Lale na 2.26 do kraja.

 

Bulut je svoj prvi poen ubacio tek na dva minuta do kraja, i to u veoma bitnom trenutku (13:14). Potom i dobra odbrana i još jedan koš Buluta za izjednačenje (14:14).

Srbija je na 1.21 do kraja imala dosta sreće, jer su Holanđani promašili zakucavanje i zbog držanja za obruč dobili su tehničku grešku. To je donelo jedno slobodno bacanje (15:14) i posed za naš tim.

Bulut je potom bio precizan za 16:14, Holanđani su dali koš za 16:15, da bi Ratkov bez potrebe zaradio tri sekunde u reketu i na 19 sekundi dao rivalu posed. Imala je Holandija šut za pobedu, ali je on zbog dobre odbrane bio izuzetno težak i nije prošao kroz obruč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA