≫ 

Druga zlatna medalja za tzv. Kosovo na OI: Džudo ponovo berićetan, Đakova se popela na vrh postolja

Ona je u finalu iponom savladala Saru-Leoni Sisik

  • 34
Nora Đakova Foto: Tanjug / AP

Olimpijske igre u Tokiju počele su izuzetno uspešno za sportiste sa tzv. Kosova. Nakon što su prethodno osvojili zlatnu medalju u džudou, ovaj sport im je tokom današnjeg dana doneo još jedno najsjajnije odličje, pošto je Nora Đakova u finalnoj borbi uspela iponom da savlada Saru-Leoni Sisik u kategoriji do 57 kilograma težine.

Ona je u prvoj borbi na putu ka završnici vazarijem savladala Sane Verhagen iz Holandije, da bi potom u četvrtfinalu iponom dobila Kaju Kajzer iz Slovenije. I polufinalu je ponovo imala nešto više problema, pošto se Cukasa Jošida iz Japana pokazala kao jako nezgodna, no Nora je i nju dobila vazarijem, da bi u već pomenutoj završnoj borbi drama izostala.

Uspeh Nore Đakove ne treba previše da čudi. Reč je o bronzanoj sa ovogodišnjeg Svetskog prvenstva održanog u Budimpešti, kao i zlatnoj sa Evropskog prvenstva iz 2018. godine u Tel Avivu. Pored toga, ima tri bronze na kontinentalnim prvenstvima uz mnogobrojne medalje na IJF Gren-slem turnirima i IJF Gran-priju, kao svetskom Mastersu.

Rođena je u Đakovici, odakle joj potiče prezime, a trener joj je Driton Kuka. Visoka je 165 centimetara, a teška tačno 57 kilograma. Zlato koje je donela tzv. Kosovu, pomoglo je južnoj srpskoj pokrajini da se popne na sedmo mesto na tabeli medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Video: Šolja u Tokiju košta 7.500, a koliko će nas koštati poraz od Španaca?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA