≫ 

Ako bude do njega, ovako će Kešelj "lomiti" Bjelicu da se vrati u Zvezdu!

- Znam da je moj motiv povratka u klub bio trofej, jer sam se osećao prazno bez osvojenog trofeja sa Crvenom zvezdom - rekao je.

  • 18

Video: Teo nam je priznao zašto je šutirao sa 10 metara: Kako se dogodila ona trojka preko Garbahose!

Na pitanje o tome kako je Crvena zvezda "slomila" Nikolu Kalinića i upisala prvo veliko pojačanje pred start uveliko vruće sezone 2021/22, Marko Kešelj nije imao odgovor jer, kaže, nije direktno učestvovao u pregovorima.

Međutim, ako na njemu, kao članu predsedništva KK Crvena zvezda zaduženog za sportska pitanja, bude bilo da "lomi" Nemanju Bjelicu, možemo već da pretpostavimo kako će taj razgovor izgledati.

- On je prvenstveno moj prijatelj i drug. Znam da je moj motiv povratka u klub bio trofej, jer sam se osećao prazno bez osvojenog trofeja sa Crvenom zvezdom. Dve prelepe godine koje smo nas dvojica zajedno proveli u klubu nismo krunisali nijednim trofejom, verujem da će se u njemu probuditi ista želja, da karijeru ovenča peharom sa Crvenom zvezdom i da će se jednog dana odlučiti za povratak - odgovorio je Kešelj, dok smo u Telegrafovom studiju pratili premijeru naših košarkašica na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Stevan Jelovac bivši košarkaš Zvezde i povremeni reprezentativac Srbije

Marko Kešelj i Nemanja Bjelica su zajedno igrali u Zvezdi; Foto: MN Press

- Šta radi Stefan Jović, jesi li ga zvao? - bilo je "trik" pitanje, ali je Marko bio spreman.

- A, šta radi Bobi? - uzvratio je sa osmehom.

I da na ovome ostane, ABA liga naredne sezone biće vruće takmičenje. Pitali smo ga ko će biti opasniji rival crveno-belima, Budućnost ili Partizan.

- Jeste, dosta dobrih igrača je potpisalo u ovom prelaznom roku, ali derbi je jedan i zato je to što jeste. Zvezda - Partizan. Možda bi i moja lična želja bila da finale Jadranske lige bude Zvezda - Partizan. Dugo ga nije bilo, bio bi to pravi praznik košarke - rekao je Voždovčanin, koji je nosio crveno-beli dres u dva dijametralno suprotna perioda - dominaciji Partizana i dominaciji Crvene zvezde.

U pauzama "peglanja" za trofeje, ljubimci delija i grobara okupljali su se, borili kao lavovi za tih 12 mesta u reprezentaciji Srbije i, malo-po malo, vraćali je tamo gde pripada posle dugih i mučnih post-Indijanapolis godina.

Sa Mundobasketa u Turskoj 2010, za razliku od ovih Igara u Tokiju, ima šta da se pamti.

- Pamtim je, pre svega, po izuzetno dobroj atmosferi koja je vladala u ekipi. Vi koji ste bili tamo uz nas i sa nama, mogli ste da posvedočite. Pod broj dva, pamtim tu aut liniju na koju je Tundžeri stao i koja nam je oduzela da šansu da se borimo za zlatnu medalju. A, generalno šansu i da osvojimo medalju na prvenstvu, koju smo zaslužili, jer mislim da smo igrali najlepšu košarku na turniru. Taj poraz nas je totalno poremetio i sutradan nismo mogli ni bronzu da izborimo, što ostaje za celu generaciju velika žal - prisetio se Kešelj nepravde zbog koje se našem Savezu potom izvinjavao i predsednik FIBA.

Ali, kao i uvek u životu, naš mozak trudi se da pamti lepe trenutke, a najlepši u reprezentaciji - za Marka - bio je onaj kada španski spiker u neverici izgovara:

"Que triple madre mia".

Marko Kešelj, Olimpijada EMISIJA

Marko Kešelj u studiju Telegrafa; Printskrin: Telegraf

- U toj utakmici četvrtfinala sa Špancima, malo ko je verovao da ćemo pobediti... Nedostajao je samo Pau Gasol, svi ostali su bili tu. I sad dolazimo mi, neki klinci, koji treba da ih izbacimo... Sama ta utakmica je bila baš kao i taj Teov šut na kraju, koji niko nije očekivao, pa ni mi na terenu pored njega - ispričao je Kešelj, dok se dvocifrena prednost naših košarkašica polako "topila".

- Iskreno, nismo se nadali da će šutnuti tako, sa deset metara, i na taj način izbaciti Špance sa Svetskog prvenstva - dodao je sa osmehom.

Kada smo ga pitali da li, znajući Miloša, misli da je imao jasan plan šta će uraditi u poslednjem napadu ili je odlučio u sekundi, otkrio nam je nešto nesvakidašnje.

- Pitali smo mi njega posle... Pitali smo ga ša ti bi - rekao je Kešelj i nastavio:

- Nisam imao snage, kaže, da idem na prodor. Šutnuo s deset metara i ubacio.

To je tako Miloš.

(Nikola Janković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    26. jul 2021 | 17:13

    Žao mi Obraovića jer če se žestoko izblamirati .

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    26. jul 2021 | 16:14

    Било би првокласно изненађење да гробари после 10 г. уђу у финале аба...јел има толико? Или можда више?

  • .i.

    26. jul 2021 | 19:11

    Rumenko,i navijaci kluba osnovanog u zagrebu,adresa u laktasima,prebivaliste u Beogradu,na aparatima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA