≫ 

"Tri važne stvari čine Novaka nepobedivim": Bivši teniski as smatra da Srbin može do "zlatnog slema"

Miša Zverev komentator Eurosporta ne vidi ko bi mogao da stane na put najboljem na svetu

  • 2
Novak Đoković, Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020, Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je morao da odigra svoj najbolji tenis protiv Jan-Lenarda Štrufa, ali ga je, kao i obično, pobedio lako i otišao u sledeće kolo. Komentator Eurosporta Miša Zverev, inače brat Aleksandra Zvereva 5. tenisera sveta smatra da Đoković ima šansu da ispiše istoriju.

- Novak zaista ima šansu za 'zlatni slam' - već je osvojio tri Grend slema, ali,  što se kaže " što  je bliže njegovom postizanju, to je sve udaljeniji od toga da ga postignete" jer odjednom vidite cilj, to je svetlo na kraju tunela.

- Teško je, jer treba da se usredsredite na svaki korak odjednom, na svaki dan i nije lako pronaći ravnotežu između razmišljanja o širokoj slici i onoga što se dešava sutra. Ali, on je majstor u tome da to može da uradi - u prošlosti je pokazao kada se treba fokusirati, kako se fokusirati i samo dati sve od sebe kad je to potrebno - objašnjava Zverev za Eurosport i dodaje:

Miša Zverev Printskrin: Eurosport

- Morao bih da kažem da bi bilo lakše pobediti Novaka u Tokiju nego na US Openu, jer svašta se može dogoditi u kraćem meču. Recimo, ako se probudi ne osećajući loptu sjajno, ima loš prvi set i odjednom se nađe u podređenom položaju i protivnik odigra neverovatan drugi set. Na Grend slemu, čak i nakon gubitka dva seta koja su imali protiv njega  Museti i Cicipas u Parizu, a opet je bio fizički i mentalno jak, što ga čini neverovatnim.

- Kod Novaka trenutno mentalni deo ide uporedo sa fizičkim. Trenutno kombinacija tehničkih sposobnosti, fizičke snage i mentalne čvrstoće - ako pogledate taj paket, niko trenutno nije jači od njega. - kaže Zverev.

Video: Najsrećniji selfi sa Noletom iz Tokija: Nemica jurila Đokovića kroz olimpijsko selo da se slikaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    26. jul 2021 | 19:20

    Trenutno?!Nije se švabo pojavio u istoriji tenisa takav čovek a verovatno ni u jednom drugom sportu!

  • kiklopovo oko

    27. jul 2021 | 02:07

    Ovo je ogromna,istorijska,ali bas istorijska za sva vremena, a ne za 20-30 godina, sansa za Novaka da osvoji jedinstveni zlatni slam. Ali,meni se ne svidja sto on mnogo poklanja paznje druzenju i slikanju sa svakim na kog naidje po selu . Mora da se koncentrise na treninge a ne da se prepusti medijskoj paznji.Pa,on ako iko,ima iskustvo sa ranijih Olimpijada,treba da veoma pazi da mnogo radi i podize i cuva formu.Ovaj momak iz Spanije sigurno ne prica bez veze i bez argumenata.Nadam se da Novak vidi sve oko sebe i da drzi pod kontrolom. Naravno,sve ovo govorim iz najbolje namere. Srecno Nole, care srpski!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA