≫ 

Rezime 4. dana OI: Srbija slavi prvo zlato u Tokiju, fenomenalan dan za naše sportiste!

Iza nas je uspešan dan koji nas je doveo do 16. mesta na rang listi

  • 25
Milica Mandić, Srbija, Olimpijske igre, Japan, Tokio 2020, Taekvondo

Foto: Javier SORIANO / AFP / Profimedia

Najvažnije vesti 4. dana Olimpijskih igara

 

*Milica Mandić je olimpijska šampionka! U finalu je savladala Korejku sa 10:7!

*Srpski basketaši pobedili Rusiju sa 21:10 i sa maksimalnim skorom od 7:0 prošli u polufinale

*Kecmanoviću pobeda bila na dohvat ruke: Amber posle preokreta izbacio srpskog tenisera sa OI!

*Nova pobeda odbojkašica! Srpkinje su slavile i protiv Japana bez izgubljenog seta!

*Vaterpolisti Srbije slavili su u drugom duelu na OI, Delfini su očekivano bili bolji od Kazahstana.

*Damir Mikec i Zorana Arunović ostali bez medaljeBili su neverovatno blizu da u doigravanju za treće mesto u miksu osvoje medalju, ali je ukrajinski par bio za zeru bolji i uzeo bronzanu medalju.

*Novak Đoković i Nina Stojanović će u miksu igrati protiv osvajača Vimbldona i Rolan Garosa!

*Srpska džudistkinja Anja Obradović nije uspela da preskoči prvu prepreku u kategorije do 63 kilograma na Olimpijskih igrama.

*Andrea Arsović i Milutin Stefanović, te Sanja Vukašinović i Milenko Sebić, nisu uspeli da prođu kvalifikacije u disciplini miks vazdušna puška.

*Šok za svet, a pogotovo za domaćina - druga teniserka sveta, Japanka Naomi Osaka eliminisana je u osmini finala Olimpijskih igara!

* Ludilo u bazenu: Rus postavio evropski, a Australijanka olimpijski rekord, Britanci takođe do zlata!

Ostali su još basketaši i plivači, a celokupni program možete pogledati ovde.

TOK DEŠAVANJA:

 

16.00 - rezime dana! Milica Mandić osvojila prvu zlatnu medalju za Srbiju. Basketaši sa 7:0 ušli u polufinale, gde ih čeka ekipa Rusije u sredu. Malo je falilo da dođemo i do dve medalje četvrtog dana, ali su Mikec i Arunović završili kao četvrti u ekipnom takmičemnju vazdušnim pištoljem. Vaterpolisti su takođe bili uspešni i pobedili su Kazahstan sa 19:5, dok su sigurne bile i odbojkašice pobedom od 3:0 protiv Japanki. Nažalost, Miomir Kemcanović je izgubio meč u kojem je bio pred pobedom, a plivači su bili polovični, Andrej Barna se plasirao u polufinale na 100 metara slobodnim stilom, dok Vuk Čelić nije uspeo da prođe kvalifikacije na 800 metara slobodnim stilom.

15.00 - Simon Bajls se povukla sa Olimpijskih igara! Najveća zvezda američke reprezentacije odlučila je da se povuče iz ekipnog takmičenja, gde su na kraju slavile Ruskinje upravo ispred Amerikanki, a bronzu su osvojile Britanke.

14.45 Milica Mandić je Olimpijska prvakinja!

Milica Mancic, Srbija, Olimpijske igre, Japan, Tokio 2020, Taekvondo finale

Foto: Javier SORIANO / AFP / Profimedia

Posle prve runde Milica Mandić je stekla lepu prednost jer vodi sa 5:0! Za korak je bliže zlatu, pred nama su još dve runde! Korejka je u drugoj došla do poena posle kazne koju je arbitar dodelio Milici. Dragan Gale Jović je uručio protest, ali su arbitri posle pregledanja snimka ostali pri svojoj odluci. Korejka je smanjila na 5:1, potom je u jednoj razmeni došla do udarca u telo nogom i smanjila na 5:3, ali je i Milica dobila poen. Ovoga puta su protest uručili Korejci, ali ni njihova žalba nije usvojena.

U poslednjoj rundi bilo je dramatično, a Milica je na kraju sa 10:7 uspela da osvoji zlato!

14.15 - Basketaši će u polufinalu igrati protiv Rusije, koji su u drami savladali Holandiju.

14.00 - Nažalost, drugi naš plivač danas - Vuk Čelić zauzeo je poslednje mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi na 800 metara slobodnim stilom sa vremenom 08:04,85. Sveukupno, zauzeo je poslednju poziciju u konkurenciji 33 takmičara.

12.25 - Andrej Barna je u polufinalu trke na 100 metara slobodnim stilom! Zauzeo je 13. mesto, a ukupno 16 takmičara je prošlo dalje. Naš plivač je imao vremen od  48,30 sekundi.

11.45 - Poraz Miomira Kecmanovića od Uga Ambera posle velike borbe. Poveo je srpski teniser sa 1:0 u setovima, ali je onda drugi izgubio u tajbrejku, dok je u trećem dopustio brejk Francuzu u samoj završnici.

11.15 - Srpski basketaši sa rezulatom 7:0 u grupi obezbedili borbu za medalje! Pala je i Rusija u poslednjem meču sa 21:10, a polufinale i finale su na programu u sredu.

10.53 - Miomir Kecmanović je dobio prvi set sa 6:4 protiv Uga Ambera, ali je u drugom u neizvesnom tajbrejku propustio priliku da sa 2:0 prođe dalje. Amber je imao neverovatnu sreću u jednom od najbitnijih poena, kada mu je mreža donela dve set lopte, što je kasnije iskoristio.

09.41 - Milica Mandić je u finalu! Posle prve runde rezultat je 0:0, preostaju još dve runde! Milica je prva povela u drugoj rundi sa 3:0, ali je Francuskinja u završnici druge runde izjednačila. Naša takmičarka je povela udarcem rukom sa 4:3, a onda joj je udarac u glavu doneo vođstvo od 7:3. Na kraju je Milica dobrom eskivažom i izlaženjem iz ringa sačuvala prednost i ukupnim rezultatom 7:5 došla do pobede.

Video: Njena druga, naša treća: Milica carica, vratila u finale posle 9 godina!

09.11 - Posle kiše dođe Miomir! Pljuštalo je u Tokiju, a Kecmanović je konačno izašao na teren kako bi odigrao meč sa Ugom Amberom.

08.53 - Endi Mari je sve karte bacio na dubl i izgleda da je dobro postupio. On je u paru sa Džoom Salisburijem ušao u četvrtfinale olimpijskog turnira pobedom nad Kevinom Kravicem i Timom Puecom 6:2, 7:6(2).

08.48 - Nova pobeda odbojkašica! Srpkinje su slavile i protiv Japana bez izgubljenog seta!

08.40Mi smo to i očekivali! Milica Mandić će imati priliku da se još jednom okiti medaljom na Olimpijskim igrama! Srpska predstavnica u tekvondu se plasirala u polufinale!

08.16 - Srpske odbojkašice uzimaju i drugi set protiv Japana i sada su vrlo blizu druge pobede na olimpijskom turniru.

08.12 - Osaka, nakon šokantnog poraza i ispadanja sa OI, izbegla novinare i izašla na sporedni izlaz.

08.10 - Ako ste se ikada pitali kako se suši teniski teren nakon obinog pljuska, evo vam odgovora:

 

08.02 - Vaterpolisti Srbije slavili su u drugom duelu na Olimpijskim igrama protiv Kazahstana, sasvim očekivano, sa 19:5.

 

07.48 -  Odbojkašice Srbije uzele su prvi set protiv Japana sa 25:23!

07.28 - Novak Đoković i Nina Stojanović će u miksu igrati protiv osvajača Vimbldona i Rolan Garosa!

07.01Šok za svet, a pogotovo za domaćina - druga teniserka sveta, Japanka Naomi Osaka eliminisana je u osmini finala Olimpijskih igara!

06.53 - Za nekoliko minuta, vaterpolisti Srbije će uskočiti u bazen i posle uvodnog poraza pokušati da savladaju Kazahtan.

06.51Andrea Arsović i Milutin Stefanović, te Sanja Vukašinović i Milenko Sebić, nisu uspeli da prođu kvalifikacije u disciplini miks vazdušna puška.

 

06.43 - Ovo je sjajno krenulo! Milica Mandić je uspela da prođe u četvrtfinale takmičenja u tekvondu na Olimpijskim igrama! Nova borba zakazana je za 08.30.

06.21 - Ponovo dobre vesti sa strelišta - Andrea Arsović i Milutin Stefanović na sedmoj su poziciji nakon prvog kruga u kvalifikacijama u disciplini vazdušna puška!

06.13 - Na pomolu smo jednog velikog iznenađenja! Ogromnog! Druga teniserka sveta Naomi Osaka ubedljivo je izgubila prvi set od Čehinje Markete Vondrušove!

05.51 - Trenutno kiša pada u Tokiju i ne dozvoljava Kecmanoviću da izađe na teren.

05.49Hiljade i hiljade sportista pristiglo je u Tokio gde se u ovom momentu odvojiju Olimpijske igre, a svaki od njih ima svoju priču. Neki su odlučili to da ovekoveče i tetovažom. Za vas smo izdvojili nekoliko interesantnih!

05.34 - Ukoliko Miomir Kecmanović prođe Uga Ambera, igraće protiv četvrtog tenisera sveta Stefanosa Cicipasa koji je lako stigao do osmine finala.

05.07Ludilo u bazenu: Rus postavio evropski, a Australijanka olimpijski rekord, Britanci takođe do zlata!

Kajli Mekeon

Foto: Tanjug/AP

04.51 - Šok za komšinice. Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom kolu od domaće selekcije Japana sa 29:26 i sada joj se znantno komplikuje put ka narednoj rundi.

04.49 - Četvrti teniser sveta Stefanos Cicipas dobio je prvi set protiv Frensisa Tiafoa sa 6:3 i sada je u dobroj poziciji da se plasira u osminu finala OI.

04.38 - Ldija Džejkobi, devojka sa Aljaske, pobednica je na 100 metara leđno.

04.19Srpska džudistkinja Anja Obradović nije uspela da preskoči prvu prepreku u kategorije do 63 kilograma na Olimpijskih igrama.

 

04.17Velika šteta, zaista... Damir Mikec i Zorana Arunović bili su neverovatno blizu da u doigravanju za treće mesto u miksu osvoje medalju, ali je ukrajinski par bio za zeru bolji i uzeo bronzanu medalju.

03.25 - Izlazak Mikeca i Arunovićeve na vatrenu liniju protiv ukrajinskog miksa za bronzu očekuje se u četiri sata posle ponoći.

03.12 -  Sprema se novo slavlje! Damir Mikec i Zorana Arunović boriće se za bronzanu medalju u miksu u disciplini vazdušni pištolj!

 

03.01 - Mikec i Arunović u odličnoj poziciji da odu u borbu za bronzu! Dve serije se puca, a nakon prve su na četvrtom mestu. Hajdemo još malo!

02.45 - Sada, ostalo je Damiru i Zorani da zauzmu jednu od prve četiri pozicije kako bi otišli u borbu za medalju. Ukoliko budu prvi ili drugi, boriće se za zlato, dok bi im treće i četvrto mesto garantovalo dvoboj za bronzu.

02.30 - Idu dalje! Damir Mikec i Zorana Arunović prošli su prvu rundu kvalifikacija u miksu u disciplini vazdužni pištolj, te im je ostao još jedan korak do finala te discipline.

02.26 - Završena je i druga serija, Mikec i Arunović su sada na poziciji koja ih vodi u drugu rundu kvalifikacija!

02.19 - Nakon prve serije, Mikec i Arunović su na 11. poziciji sa 193 kruga. Prvih osam prolaze dalje.

02.18 - Flora Dafi uspela je da pobedi u ženskom trijatlonu i da se okiti zlatnim odličjem.

 

02.05 - Čuda se dešavaju u Tokiju - Filipini, zemlja koja ima 110 miliona stanovnika, osvojili su prvu medalju u istoriji. Isti dan, Bermudi, koji imaju tek 64 hiljade stanovnika, napravili su isti uspeh.

02.00Damir Mikec će sa Zoranom Arunović pokušati u miksu na 10 metara vazdušnim pištoljem da zauzme što više mesto u kvalifikacijama i plasira se u finale. Nadmetanje je počelo.

01.57 - U toku jučerašnjeg dana, atletičari i kajakaši su se iz Srbije zaputili ka Japanu. Ivana Španović je obećala borbu za medalje, a i kajakaši su obećali da nas neće razočarati.

Video: Kajakaši krenuli na Igre: Sanja se jedna medalja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA