≫ 

Stravičan pad na OI: Holandski biciklista umalo završio u provaliji, poslat u bolnicu na smimanja

Sve se desilo na takmičenju u mauntin-bajkingu, Matje van der Poel je još odlično prošao

  • 2
Mathieu van der Poel, Matje van der Pol, mountain bike Foto: Profimedia/ddp USA

Holandski biciklista, Matje van der Poel doživeo je težak pad na današnjem nadmetanju u mauntin-bajkingu, koji je mogao da se završi i znatno teže da se nije zaustavio u pravom trenutku. U suprotnom bi završio u provaliji sa verovatno znatno težim povredama od onih zbog kojih je primljen danas u bolnicu u Tokiju.

On se u trenutku pada nalazio na petom mestu u vodećoj grupi takmičara, ali je pri skoku sa ivice jedne stene izgubio težište i poleteo napred. Pao je direktno na zemlju, povredio se, a onda nastavio da klizi nizbrdo, dok su ostali biciklisti prolazili pored njega na uskoj planinskoj stazi.

Mathieu van der Poel, Matje van der Pol, mountain bike Foto: Profimedia/ddp USA

Uprkos teškom padu, on je nastavio da vozi, ali je digao ruke jedan krug pre kraja trke, pošto je bol bio neizdrživ i zbog čega je morao da ode na rentgen kako bi proverio da li je njegov kuk na mestu. Inače, Van der Poel je bio glavni favorit da osvoji zlatnu medalju i ostalim takmičarima iz njegove selekcije nije bilo jasno kako Matje nije bio upoznat sa činjenicom da je daska bila uklonjena.

Na treningu je na tom mestu bila postavljena mala drvena daska, koja je omogućavala bezbedniji spust. Međutim, na dan takmičenja je odlučeno da se ona ukloni (?!) i Holanđanin je zaboravio na to.

- Teško je reći, ali pričali smo o tome na ručku danas - rekao je njegov kolega iz reprezentacije, Vader.

Mathieu van der Poel, Matje van der Pol, mountain bike Foto: Profimedia/ddp USA

Van der Poel je potom na Tviteru potvrdio da je imao impresiju da će drvena daska ipak biti tu tokom trke.

- Nisam bio svestan toga. Kada smo prvi put prolazili stazom, ona je bila tu. Samo sam načuo da su je uklonili na test-trci - napisao je Van der Poel.

Video: Kajakaši krenuli na Igre: Sanja se jedna medalja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    27. jul 2021 | 15:35

    Pa zasto tuda vozi bicikl..

  • Tanatos

    27. jul 2021 | 14:18

    To stravican pad ahahaaaaaaa……pa ko feca smo padali sto puta teze i gore.Ti ovo sto si napisao verovatno nikad u zivotu biciklo nisi vozio…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA