≫ 

Evo koliko će Milica Mandić zaraditi za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama

Potpuno zasluženo će naša carica dobiti veliko priznanje

  • 67
Milica Mandić Printskrin: Eurosport

Veliku radost nam je drugi put u samo devet godina priredila naša Milica Mandić. Nakon što je u Londonu 2012. godine osvojila zlatnu medalju u tekvondou u svojoj kategoriji, ona je danas u dalekom Tokiju rešila da nas obraduje još jednim odličjem i to onim najsjajnijim.

U finalu se sastala sa južno-korejskom rivalkom, Li Dabin sa kojom je vodila veliku borbu do samog kraja. Posle prve runde vodila je sa 5:0, u drugoj rundi je Korejka prišla na tri poena razlike (6:3), ali je naša Milica na kraju uzela veliko zlato!

Ona će zbog toga od države dobiti 70.000 evra na račun osvojene zlatne medalje, što je nagrada koja sleduje svim sportistima koji osvoje najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama. Uz to, ona će počevši od 40. godine života dobijati mesečno naknadu u visini tri puta prosečne mesečne zarade što trenutno iznosi oko 180.000 dinara, što je prema uredbi Vlade Srbije suma koja sledi svim sportistima koji na Igrama osvoje zlatnu medalju.

Podsetimo da je Milica Mandić već nosilac prestiže Majske nagrade iz 2017. godine što je najveće priznanje koje se dodeljuje nekom sportisti. Nosila je zastavu na Evropskim igrama održanim u Bakuu tokom 2015. godine, dok je 2013. godine ušla u Kuću slavnih tekvondoa u Las Vegasu.

Video: ZLATICA MANDIĆ! Srbija ponovo olimpijski šampion!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djile

    27. jul 2021 | 15:39

    A ljudima koji su krvavo branili drzavu po ratistu nista, tricave penzije od 20,30000 din.. Stvarno nemam nista protiv nikog al mi je zao drugova koji su ratni invalidi i primaju socijalu a nekom se deli sakom i kapom... Ponosan na nase sportiste al kivan na drzavu zbog drugih stvari

  • Semajlirane_pufne

    27. jul 2021 | 14:59

    U ovom trenutku je najmanje bitno koliko će ona da zaradi... Bravo Milice tako se bori za Srbiju 2xzlato na Olimpjskim igrama!!!

  • Sasa1

    27. jul 2021 | 14:57

    E pa Milice svaka ti cast! Neka si ziva i zdrava! Konacno i da drzava ceni ovakve uspesne ljude. Da sto duze koristis beneficije koje si zaradila...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA