≫ 

ITF hitno reagovao, tenis na Olimpijskim igrama od četvrtka u kasnijem terminu

Uslišene molbe igrača koji skapavaju na vrućini

  • 0
Danil Medvedev, Tokio

Foto: Tanjug/AP

Svetska teniska federacija saopštila je da će zbog ekstremnih vremenskih uslova pomeriti početak mečeva na teniskom olimpijskom turniru u Tokiju.

Kako je saopšteno, od četvrtka će mečevi počinjati od 15 sati po japanskom odnosno od osam sati ujutru po našem vremenu, zbog velika vrućina i vlažnosti u glavnom gradu Japana, zbog kojih je urgoženo zdravlje igrača.

Dodaje se da je sve urađeno nakon konsultacija sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, Organizacionom odborom, sudijama, doktorima i igračima.

Prethodno je zbog ogromne vlažnosti vazduha, koja danas u Tokiju iznosi 72 odsto, i temperature iznad 30 stepeni, španska teniserka Paula Badosa doživela toplotni udar tokom meča protiv Markete Vondrušove, zbog čega je predala meč i u kolicima napusti teren.

I ruski teniser Daniil Medvedev mučio se zbog vrućine tako da je u jednom trenutku sudija Karlos Ramos zapitao da li može da nastavi da igra.

Video: To je laž da bronza sija kao zlato, ali za Buluta vredi više od ugovora sa mnogo cifara!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA