≫ 

Španija u društvu Milice Dabović: "Obožavam kako igra Crv, Ana je genije"

Gost Telegrafovog olimpijskog magazina bila je naša proslavljena košarkašica

  • 3

- Evo je... Genije - nije potrajalo mnogo do prvog "ispadanja" iz intervjua, samo do trenutka kada je starija ugledala mlađu sestru kako postiže poene u utakmici sa večitim rivalkama, Španjolkama.

- Nije što je moja sestra, ali šta da radim. To je reakcija, sestrinska reakcija, vazda kad treba - rekla je Milica kroz osmeh, jasno ozarena Aninom pojavom na ekranu.

Pre pet godina u Riju, sestre Dabović zajedno su posle evropskog zlata donele i olimpijsku bronzu našoj zemlji. Ovog puta, Ana je imala drugu cimerku.

Milici nije bilo potrebno postavljati pitanja na tu temu, bilo je očigledno da joj je teško što nije tamo.

- Nemoj ja da komentarišem, hajde pitaj me nešto - rekla je zlatna iz Budimpešte 2015. i bronzana iz Rija 2016.

Međutim, brzo joj je TV prenos meča, u kom je selekcija Marine Maljković imala deset poena prednosti i izgubila 15, odvlačila pažnju.

- Bravo Crvendakićka - uzviknula je u jednom trenutku.

- Obožavam kako Crv igra. Zapala mi je za oko, jako dobar igrač. Sonjina naslednica - povukla je paralelu Milica sa još jednom saborkinjom iz reprezentativnih dana.

Košarkaška ženska reprezentacija Srbije, Olimpijske igre, Japan, Tokio 2020

Aleksandra Crvendakić; Foto: Tanjug/AP

- Mislim da će, za par godina, ona biti neko ko može da vodi taj tim, pogotovu što se Jelena i Sonja opraštaju ove godine. Mada je ona previše dobra, kažem, za to. Treba neko da se nađe ko ima tu energiju, snagu, to životinjsko u sebi što sam ja imala. Da, kada je najteže, vrisne i kaže: 'Ajmo'. Ne mogu reći da ona to nema, ali i dalje nemam, ona je baš divna, mirna, tiha - pričala je.

Pitali smo je postoji li neka nalik njoj.

- Nema je. Ne postoji takva - odgovorila je brže i lakše nego na ostala pitanja, ali jednako iskreno.

Razgovor nas je, malo po malo, vratio Ani.

- Naši zajednički trenuci u reprezentaciji su ono za čim sam patila i uvek ću, što sam u pogrešnom trenutku rekla 'ne' i što sam se prerano oprostila od reprezentacije kada nisam trebala. To je ono što Ana ima, a ja nemam, tu mentalnu snagu - govorila je.

Nisi merila tri puta?

- Ne.

Milica Dabović

Milica Dabović; Printskrin: Telegraf

Razgovor o sada već tradicionalnim nastupima Amerikanki za nacionalni tim Srbije brzo nas je doveo do kritike koju je uputila selektorki Maljković, a zbog angažovanja Ivon Anderson, koja igra na poziciji plejmejkera.

- Mislim da si pogrešnu osobu pitao uopšte, jer mene su razapeli zato što sam rekla da crnkinja igra u našoj reprezentaciji, a smatrala sam da će me ljudi shvatiti na drugi način. Ne da sam rasista, ne što je ona crnkinja, već što je stranac - govorila je vidno drugačijeg raspoloženja.

- Kako bih nazvala drugačije devojke druge boje kože? Ne vide suštinu ili se prave ludi. Ja sam neko ko priča istinu, meni uopšte nije prijalo što devojke koje su, na tim pozicijama, osvajale titule po Evropi, ali nisu pozvane. To sam se pitala.

Posle sekund...

- Nemam ništa protiv Marininih izbora, ona je selektor i ne može joj se ništa reći, jer ima uspehe, a kako ćeš nekome osporiti uspehe. Pričamo o devojkama, koje su zaslužile da budu tu, a nisu tu. Mnogi treneri to vide, to je javna tajna i niko ne sme da priča o tome i da kaže par rečenica, a ja bih o tome mogla da pričam do sutra.

Milica nije imala samo reči kritike na račun Marine Maljković, naprotiv, naročito kada je bila reč o kvalitetu treninga naše aktuelne selektorke, mada kritike u startu nisu bile ni razlog zbog kog smo se brzo dogovorili da gledamo utakmicu naših devojaka zajedno iz Telegrafovog studija.

Razlog su bile Olimpijske igre, koje su pre pet godina imale svoj autentičan hit u autobusu.

Ona jedna stvar od Mikija Mećave...

(Nikola Janković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA