Prlainović: Nova pravila kao da su pravljena za Špance, prema njima se sudije ponašaju drugačije

Srpski as dao zanimljiv intervju za hrvatske medije

  • 1
Olimpijske igre, Japan, Tokio 2020, vaterpolisti Srbije, vaterpolo reprezentacija Foto: Tanjug/AP

Vaterpolo reprezentacija Srbije u subotu ujutru igra svoj 4. meč na Olimpijskim igrama, i to veliki balkanski derbi protiv selekcije Hrvatske!

Uporavo zbog toga je tamošnjim medijima razgovor sa Andrijom Prlainovićem bio i te kako zanimljiv, mada je iskusni bek u razgovoru za "Index" dao i jednu zanimljivu izjavu vezanu za selekciju Španije od koje su Delfini doživeli poraz na startu takmičenja (13:12).

- Španiji odgovara i kriterijum suđenja i promena pravila u vaterpolu, kao da su ih pravili samo za sebe. Igraju dobro, pragmatično, koriste sva raspoloživa sredstva kako bi stigli do rezultata. Suđenje im ide na ruku, prema njima se sudije ponašaju totalno drugačije nego prema drugim ekipama - rekao je Prlainović i dodao:

- Do 2018. u svetskom vaterpolu su na snazi bila pravila koja su više odgovarala nama, balkanskim ekipama i Mađarima, u posljednje tri godine neke stvari su se promenile i to je Španija najviše iskoristila. No, uprkos svemu, reč je o fantastičnoj ekipi i ne treba da čude njihovi rezultati.

O meču sa Hrvatskom, Prlainović je dodao:

- Ne bih rekao da je glavna priča turnira rivalitet Hrvatske i Srbije. Konkurencija je zaista jaka. Srbija je olimpijski prvak, Italija svetski, Mađari su evropski, a Hrvatska, Grčka, Španija su sve top reprezentacije. Možda su nama i Hrvatima neki igrači prošli svoj vrhunac, a drugi su napredovali, ali ponavljam, rano je za neku konkretnu analizu. Videćemo kako će sve ovo završiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trig

    31. jul 2021 | 00:35

    I jesu.Setite se i rukometa.Sada,sa novim pravilima,ne dolazi do izrazaja sportska inteligencija,vec cista snaga i brzina,bez mnogo razmisljanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA