Hrvatska šampionka koja je veličala Oluju poručila: "Prema Srbiji osećam poštovanje, ali..."

Matea Jelić je pominjala i Đokovića i Milicu Mandić

  • 47
Matea Jelić, Novak Đoković

Foto: Instagram.com/mateajelic

Hrvatska tekvondoistkinja Matea Jelić, koja je posle osvajanja zlata na Olimpijskim igrama dala skandaloznu izjavu zveanu za "oluju", ponovo je za medije u domovini govorila koliko joj znači akcija u kojoj je 1995. godine proterano 250.000 Srba iz Krajine.

Posle zlata u Tokiju poželela je da jose doček u rodnom Kninu spoji sa proslavom "oluje", i to samo nekoliko dana nakon što se fotografisala sa Novakom Đokovićem. Želja joj se ispunila, a Matea je poručila:

- Ja volim svoju domovinu, a za Oluju osećam veliku ljubav kao i prema svojoj zemlji. Moj tata je bio u ratu i meni je drago kada vidim naše vojnike, odnosno da imamo tu snagu. Nisam ništa htela da okrenem na mržnju. Znam ko sam i odakle sam i nije me toga sram.

Matea je svojevremeno stanovala i kod Miliće Mandić, što dodatno baca sramotu na njenu izjavu. Mada Hrvatica ističe da poštuje Srbiju.

- Mediji su izvukli neku moju rečenicu, a sve što ja osećam prema njima je poštovanje. Uostalom, ja sam u Srbiji bila puno puta, a čak sam i nakratko živela kod Milice Mandić. A ona je neverovatna osoba, tako je pozitivna i draga, obožavam njen osmeh.

Otkila je i kako se upoznala sa Novakom Đokovićem.

Braća Sinković su sedela s Đokovićem, a ja sam baš taj dan osvojila zlato pa su me pozvali ka njima za sto. Pričala sam normalno s Đokovićem, toliko je skroman i dobar, Sinkovići takođe. Baš sam zahvalna što sam imala priliku da ih upoznam. To su pravi šampioni - rekla je Matea, a prenose hrvatski mediji.

Podsetimo, Matea je nedavno objavila i fotografije komentara koje je dobijala u inboks zbog pomenutih izjava:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fil

    30. jul 2021 | 23:26

    Nemoj više da dolaziš u Srbiju! Previše je proteranih i nesrećnih Srba koje si povredila..

  • mirko

    30. jul 2021 | 23:32

    ne verujte Hrvatima nikad,pa njeni preci su bacali komsije Srbe sa kojima su pili kafu,u jame

  • frf

    30. jul 2021 | 23:21

    Nije ona kriva, nego mi . Nemamo samopostovanja .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA